Gerçek tarhana nasıl yapılır?
Ev Tarhanası Tarifi Nasıl Yapılır?- Domates, soğan, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın.
- Üzerine 1 litre su ekleyerek iyice yumuşayıp ezilecek kıvama gelene kadar pişirin.
- Daha sonra haşlanmış nohutu da ekleyerek blender ile ezin.
- Karışımı yoğurtma kabına alın, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın.
Tarhana otu ile tarhana nasıl yapılır?
Yapılışı : Kırmızı biber, yeşil biber, domates ve soğanı iri parçalar halinde tencereye doğrayın. Üzerine haşlanmış nohut ve tarhana otunu koyun. 1 su bardağı su ekleyip ocağa alın. Kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişirin.Tarhana kaç günde fermente olur?
Tarhana kaç günde fermente olur?– Fermentasyon 5-7 günde tamamlanır. Bu süre içinde sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa iyice karıştırın.
Toz tarhana nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Toz tarhana nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?Haşlanmış nohut, iri parçalar halinde doğranmış kuru soğan, kırmızı biber ve domatesi tencereye alın. Sebzeler sularını salacağı için az miktarda su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pişirme işlemi sonunda püre haline gelen karışımı ocaktan alın. Ilınması için oda ısısında bekletin.
Yoğurtlu dövme tarhana nasıl yapılır?
2 kilo dövmemizin sığa bileceği şekilde büyük bir tencereye suyumuzu koyup ocağa alalım . Suyumuzu kaynamaya bırakalım. Diğer yandan dövmemizi güzelce 2- 3 kez olmak şartıyla iyice yıkayalım bir süzgece alalım. İyice kaynayan suyumuzun üzerine yavaş yavaş dövmemizi ilave edelim, sık sık sürekli karıştırarak pişirelim.Tarhanaya hangi baharat yakışır?
Tarhana çorbasına hangi baharatlar konur? Damak tadına göre çok farklı baharatlar mümkünse de ekseriyetle nane, karabiber, pul veya kırmızıbiber ilave edilen baharatlardır. Yarım yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil ilavesiyle zencefilli tarhana çorbası yapılabilir.Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapılır?
Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapılır?Tarhana hamuru cıvık olursa ne yapmalı? Tekrar un koyarak yoğurulup bir süre daha bekletilir, üç – dört gün sonra kurutulur. Un koymadan cıvık halde serilince küflenir veya çok geç kurur.