- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.277
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.181
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
Gıda üretim sektörüne yönelik ilk global gıda güvenliği standardı nedir?
Gıda Güvenliği Sertifikasyon Vakfı (The Foundation of Food Safety Certification ) tarafından yürütülmekte olan FSSC 22000, esasen ISO 22000:2005 ve PAS 220:2008'in bir kombinasyonudur ve özellikle gıda üretimi sektörüne yönelik olan ilk global gıda güvenliği standardıdır.
Gıda Güvenliği Sertifikası hangi kurum tarafından verilir?
Gıda Güvenliği Derneği Türkiye'de Gıda Güvenliği konusunda uzman bir kurumdur ve online eğitimlerin içerikleri Gıda Güvenliği Derneği ile ortaklaşa hazırlanmıştır. Size gönderilecek isminize özel sertifika da Gıda Güvenliği Derneği onaylıdır.
Gıda Mevzuatı kim tarafından uygulanmaktadır?
a) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, gıda işletmelerinin denetim ve kontrolleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca eğitim verilerek yetkilendirilen ve adlarına kimlik kartı düzenlenen gıda kontrolörü/gıda denetçisi tarafından yapılır.
Alerji nasıl yazılır?
Alerji nasıl yazılır?
TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'alerji'dir. ALERJİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "alerji mi, allerji mi" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı alerji şeklinde olmalıdır.
Alerjen uyarısı ne demek?
Alerjen uyarısı ne demek?
Alerjik reaksiyonlara neden olan maddelere "alerjen" denir. Bu maddeler alerjik reaksiyon gelişebilmesi için vücuda daha önceden girmiş olmaları gerekir. Yani vücudun bağışıklık sisteminin bu maddeyle daha önce karşılaşması ve bunlara duyarlı hale gelmesi gerekir.
Gıda standartları nedir?
İngiliz perakendeciler- İngiliz Perakende Konsorsiyumu tarafından 1998 'de oluşturulan gıda güvenliği standartlaını kapsayıcı bir standart olup , gıda üretim işletmelerinde hijyen, sağlık, güvenliği sağlamak için gıda nedenli oluşabilecel risklerin tehlikelerin yok edilmesi için şartları kapsayan bir standarttır.
Gıda standartlarının amacı nedir?
Bir standardın temel amacı, işletme verimliliğini arttırmak ve toplumun sağlıklı ürünler ile buluşmasını sağlamaktır. Aynı zamanda standartların önemli bir faydası da denetimdir.
Gıdaların işlenmesi nedir?
Gıdaların işlenmesi, orijinal hallerinden farklı hale gelmelerine neden olan bütün işlemleri kapsar. Meyve ve sebzelerin kabuklarının soyulması, çekirdeklerinin çıkarılması, doğranması, etin yağ, tuz ve baharatlarla karıştırılıp pişirilmesi bu kapsama girer.
Endüstriyel gıda işleme nedir?
Endüstriyel gıda işleme nedir?
Gıda işleme, tarımsal veya hayvani besin hammaddelerinin gıdaya ya da daha evvel tüketilebilir gıda haline getirilmiş maddelerin başka bir gıda maddesine dönüştürülmesidir. Birincil gıda işleme çoğu gıdaları yenilebilir yapmak için gereklidir. İkincil işleme malzemeleri ekmek gibi bilinen gıdalara dönüştürür.