Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Git nedir ne için kullanılır?
Git nedir. Git, kısaca versiyon kontrol sistemidir. Bu söylemi açarsak; yazdığınız programı, kodu veya herhangi bir dosyalar topluluğunu, versiyonlara ayırarak ve iterasyonlar halinde geliştirmek istiyorsanız kullanacağınız sistem diyebiliriz.Git Clone ne işe yarar?
git clone : clone komutuyla local(yerel)’de ya da uzak bir sunucuda(server) yer alan bir repository(depo)’nin çalışan kopyasını bulunduğumuz dizine kopyalarız. 1. satırdaki komut ile localde ki dosyalarının kopyasını alırız.Git, kısa süre içerisinde yazılımcıların vazgeçilmezleri arasına giren bir sürüm/versiyon kontrol sistemidir. Yazdığımız projeleri, bilgisayarımızda ya da harici disklerde binbir tehlike altında değilde internet üzerinde tutmamızı ve yönetmemizi sağlayan bir sistemdir.
Git hangi dille yazıldı?
Git hangi dille yazıldı?Git tasarımında BitKeeper ve Monotone’dan esinlenilmiştir. Git, aslında Cogito veya StGIT gibi düşük seviyeli bir sürüm kontrol sistem motoru üzerine diğerleri tarafından arayüz yazılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Ancak çekirdek git projesi doğrudan kullanılabilecek tam bir sürüm kontrol sistemi haline gelmiştir.
Git nedir ve nasıl kullanılır?
Git nedir ve nasıl kullanılır?Git, yazılım geliştirme süreçlerinde kullanılan bir versiyon kontrol sistemidir. Git sayesinde yapacağınız projelerin adım adım versiyonlarının kopyalarını alarak daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda aldığınız kopyalara yani versiyonlara kolayca dönebiliyorsunuz.
Git ADD Ne Yapar?
git add. Verilen paremetrelere göre o dosyaları dizine ekler ve commit’lemeye hazır hale gelirler. “Git add .” komutu mevcut dizindeki tüm dosyaları dizine ekler.Türkiyede gelgit enerjisi var mı?
Santralin Türkiye’de ilk olacağı belirtildi. Zonguldak, Karabük ve Bartın’da bölgesel kalkınma çalışmaları yapan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) öncülük ettiği Pilot Dalga Enerji Santrali, Milli Egemenlik Caddesi’nde Karakum mevkisindeki sahil bandı üzerinde kurulacak.GitHub nasıl kullanılır?
- Adım #1: Buradan GitHub internet sitesini açın ve tüm ekibi kaydedin.
- Adım #2: Yeni bir proje başlatın ve ekibi dahil edin.
- Adım #3: Her bir ekip üyesi ana projeye bağlı bir alan oluştursun.
- Adım #4: Ekip üyeleri kendi alanlarında diledikleri değişiklikleri yapabilirler.
GitHub sahibi kim?
GitHub sahibi kim?GitHub, sürüm kontrol sistemi olarak Git kullanan yazılım geliştirme projeleri için web tabanlı bir depolama servisidir. 8 Şubat 2008 tarihinde Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath, P. J. Hyett, Scott Chacon tarafından kuruldu.