- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Global GAP sertifikası nasıl alınır?
GLOBALGAP Belgesi'ni tarımsal üretim yapan kuruluşlar ve bu ürünleri paketleyen firmalar alabilmektedir. Üretici kuruluşlar tek tek kendi adlarına GLOBALGAP Belgesi alabilirler. Bunun yanında üye oldukları üretici kooperatifleri veya üretici birlikleri üzerinden grup halinde de belge alabilirler.
Global GAP sertifikası kaç yıl geçerli?
Globalgap sertifika geçerlilik süresi 1 yıl 12 aydır.
GAP sertifikası nedir?
Bu çerçevede oluşturulan İyi tarım uygulamaları (İTU | Good Agricultural Practices (GAP)), tarım ürünlerinin topraktan sofralara güvenli ve sağlıklı bir yolculuk yapabilmesi için oluşturulmuş bir tarım sertifikasyon sistemidir.
Global GAP belgesi nedir?
Globalgap Belgesi standardı dünya pazarlarına ürünlerinizin açılması için müşteri ve müşterileriniz nezdinde ürününüzün güvenilirliğinin ispatı anlamına gelir. Küçük bir çiftlik işletmesi dahi bu standardı uygulayabilir ve bu belgelendirme süreçlerini gerçekleştirebilir.
Global belgesi nedir?
Öncelikle yaş meyve ve sebzelerin Avrupa Birliği ülkelerine ihracatında bir ön şart halini alan GLOBALGAP belgesi, Avrupa Birliği (AB) perakendecilerinin tüketicisine sağladığı bir ürün izleme güvencesidir.
Global GAP hangi ürünler için uygulanır?
Avrupa'nın önde gelen meyve ve sebze ithalatçıları, satın aldıkları ürünler için GLOBALGAP Belgesi'ni şart koşmaktadır. Avrupa Birliği'ne tarım ürünü satan ülkelerdeki üretici firmalar için bu belgeye sahip olmak, önemli bir avantajdır.
GLOBALGAP amaçları nelerdir?
GLOBALGAP (EUREPGAP); Avrupalı büyük perakendeci ve süpermarketlerin raflarına koydukları tarım ürünlerinin güvenli ve insan sağlığına zararlı olmadığından emin olmak için bir araya gelip uygulamaya koydukları bir girişimdir.
GLOBALGAP hangi ürünler için uygulanır?
Global Cap nedir?
GLOBALGAP (EUREPGAP) ;1997 yılında Avrupalı büyük perakendeci süpermarketlerin raflarına koydukları tarım ürünlerinin güvenli insan sağlığına zararlı olmadığından emin olmak için biraraya gelip kurdukları ve uygulamaya koydukları bir girişimdir.
Globalgap kapsamında izlenebilirlik nedir?
İyi tarım uygulamalarında izlenebilirlik ise, tüketim için kullanılacak her çeşit gıdanın, yemin, kendisi veya ürünü tüketilen hayvanların veya benzeri maddelerin, bütün üretim, işleme ve dağıtım aşamaları boyunca takip edilebilmesidir.
GAP gıda nedir?
Perakendeciler müşterilerine sundukları ürünün güvenli olduğunu ve sürdürülebilirlik prensibine bağlı kalınarak üretildiğini garanti etmek amacıyla bir araya gelerek GAP (Good Agricultural Practices – İyi Tarım Uygulamaları) kavramını ortaya sürmüşlerdir. 1997 yılında Avrupa Perakendeciler Ürün Çalışma Grubu (EUREP – …
GLOBALGAP nedir?
GLOBALGAP, bir ön-çiftlik giriş standardıdır; yani, Sertifikasyon, belgelenmiş ürünün yem ve fide gibi çiftlik girdileri ve tüm tarım faaliyetlerinden ürünün çiftlikten ayrılmasına kadar olan süreci kapsamaktadır. GLOBALGAP, bir "işletmeden-işletmeye" etiketidir ve dolayısıyla da tüketici tarafından doğrudan görülemez.