Modoratör
Yeni Üye
Gnocchi nereye ait?
Kuzey İtalya'nın, özellikle Emiglia Romana ve Veneto bölgesinin en sevilen yemeklerinden gnocchi. İlk yemek grubunda, çorba veya makarnaya alternatif olarak yeniyor. Kendisi aslen tam bir makarna olmasa da, makarna soslarıyla yapıldığı için makarna tadında yeniyor.
Gnocchi hangi sosla yenir?
Gnocchi hangi sosla yenir?
#3 Pesto Soslu Gnocchi Gnocchi tam bir İtalyan olunca onunla hazırlanan tariflerde bu mutfağın esintilerinde oluyor. Pesto soslu gnocchi İtalyan mutfağının hoş bir lezzeti.
Niyokki Yemeği nasıl yapılır?
1. adım: Patatesleri haşlayın sıcak haldeyken kabuklarını soyup ezin. 2. adım: Un ve yumurtayı ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun. 4. adım: Şekil verdiğiniz minik gnocchi'leri kaynar suya atarak su yüzeyine çakana dek haşlayın. 5. adım: Bu sos malzemelerini bir sos tavasında karıştırarak pişirin.
Niyokki nasıl pişirilir?
Niyokki nasıl pişirilir?
Patates hamurundan hazırladığınız mantıları, derin bir tencerede bulunan kaynar suda bir kaç partide tek tek atın. 6-8 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış patates makarnalarını, kaynamakta olan sos tenceresine alın. Sosuyla özleşen gnocchileri servis tabaklarına paylaştırın.
Hazır Niyokki nasıl yapılır?
Gnocchi di patate nasıl yapılır?
Gnocchi di patate nasıl yapılır?
Kremalı Mantarlı (Gnocchi Di Patate) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp, soyun.
- Hamuru küçük bezelere bölüp, bezeleri rulo yapın.
- Her bir gnocchinin üzerine çatalla biraz bastırın.
- Daha sonra tereyağ ve doğradığınız mantarları da ekleyerek pişirin.
- Bir diş sarımsağı iyice kıyıp baharatlar ile ekleyin.
Gnocchi buzlukta saklanır mi?
Suyun üzerine çıktıklarında pişmiş demektir. Bekletmeden alın ve hazırladığınız sosa ekleyin. NOT; Gnocchi hazır hale gelince, bir tepsiye dizip derin dondurucuda dondurun. Sonra kilitli buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.
Niyokki makarna nedir?
Niyokki makarna nedir?
Hamurunda bolca haşlanmış patatesin bulunduğu bir makarna ya da patates tadının hissedildiği içi boş bir mantı gnocchi. Hamur tarifinde yer alan rendelenmiş muskat cevizi ona hoş bir aroma katarken ev yapımı domates sos lezzetini arttırıyor.