Son Konular

Gocuk kelimesinin sozluk anlami nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Göçük kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Türk Dil kurumuna göre göçük kelimesi çökmüş olan yer ve çöküntü anlamına gelmektedir. Yeraltı ve yer üstünde sarsıntılar nedeniyle oluşan göçük zemin ve bulunulan yerin aşağıya çökmesi olarak da bilinmektedir.

Yardım ne anlama gelir?

Yardım ne anlama gelir?
Yardım kelimesinin sözlükte anlamı nedir? Kendi gücünü ve imkânlarını başka birinin iyiliği için kullanma, muavenet. Etki. Bağış, iane.

Birine destek olmak ne demek?

Destek olmak deyimi birine bir konu hakkında yardımcı olmak, dertlerini dinlemek anlamına gelir.

Tepinmek ne demek TDK Sözlük?

Tepinmek ne demek TDK Sözlük?
Saklamak, çiğnemek, deliğe bir şey tıkamak. Yeniden ortaya çıkmak, tazelenmek, depreşmek. Tepmek sözcüğünün birden çok anlamı bulunmaktadır.

Yerle bir olmak ne anlama gelir?

Yerle bir oldu ne demek? ➡Yerle bir etmek deyiminin anlamı:Bir yeri yakıp yıkmak, tahrip etmek, temeline kadar söküp dağıtmak, taş taş üstüne bırakmamak.

Sabırlı kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Sabırlı kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Sabır, ya da dayanç, zor koşullar altında cesaret ve metanetini yitirmeme duygusudur. Sabırlı insan uzun süreli gecikmelere ve tahriklere rağmen moralini bozmadan yoluna devam eder veya beklemesini sürdürür.

Sosyal yardımlar ne demek?

İktisadî ve sosyal durumları itibarile korunmaya muhtaç olan kişilere insanî ve sosyal amaçlarla ve herhangi bir karşılık aranmaksızın yapılan yardımı ifade etmektedir. Sosyal tehlikelere karşı kişileri koruma amacını güden tedbirler, sosyal yardımlardır.

Sosyal yardım kavramı nedir?

Sosyal yardım kavramı nedir?
Sosyal yardım kavramı, en kısa ve en genel anlamda, muhtaç durumda olan kişilere belirli çerçeveler içerisinde maddi veya maddi olmayan, ayni veya nakdi yardımların sağlanması anlamına gelmektedir.

Destan olmak ne anlama gelir?

➡Destan olmak deyiminin anlamı:Yaptığı (kötü) bir işten dolayı şöhreti yayılmak. ➡Destan olmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Karısına bağırdı diye annesini kapıya attı, bütün civar köylere destan oldu.

Destek çıkmak ne demek?

Destek çıkmak ne demek?
herhangi bir destege ihtiyac duyan bir arkadasa yardimci olmak.

Teyimnek anlamı nedir TDK?

Teyimnek ne demek? Yetinmek ise; bir şeyi kendisi için yeter bulup daha çoğunu istememek, elinde bulunanı yeterli görmek anlamına gelir.

Yerle yeksan olmak ne demek?

Yerle yeksan olmak ne demek?
aslı "hâk ile yeksan (olmak)" olan tanımlama. kıvamına göre değişken olup, söz konusu taban ile hemzemin olmak.. spatul gerektirmek kimi zaman.

Yerle bir olmak nasıl?

TDK'ye göre sözün doğru yazılışı "yerle bir" şeklindedir.

Sabreden kişiye ne denir?

Sabreden kişiye ne denir?
Sabreden insana "sâbır" (çoğulu; sâbirîn, sâbirûn ve sâbirât), çok sabırlı olan insana "sabbâr" denir.

Sabır dini anlamı nedir?

Kur'an'da sabır kavramı, Allah'a davet yolunda karşılaşılan sıkıntı ve zorluklar karşısında paniğe ve telaşa kapılmadan, acelecilik göstermeden, sağlam ve emin adımlarla ilerleyip, Allah'ın takdirini bekleme95 anlamında da kullanılmıştır.

Göçük kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre sözlük anlamı, çökmüş olan yer ve çöküntü anlamına gelmektedir. Yeraltı ve yer üstünde sarsıntılar nedeniyle oluşan göçük zemin ve bulunulan yerin aşağıya çökmesi olarak da bilinmektedir.

Sabırlı kelimesinin sözlük anlamı ise, sabır ya da dayanç içeren bir duygu olarak tanımlanır. Sabırlı insan, zor koşullar altında cesaret ve metanetini yitirmeme duygusuna sahip olan ve uzun süreli gecikmelere ve tahriklere rağmen moralini bozmadan yoluna devam eden veya beklemesini sürdüren kişidir.

Sosyal yardım kavramı, muhtaç durumda olan kişilere belirli çerçeveler içerisinde maddi veya maddi olmayan, ayni veya nakdi yardımların sağlanması anlamına gelmektedir. Bu yardımların amacı, insanî ve sosyal amaçlar doğrultusunda, karşılık beklemeden korunmaya muhtaç kişilere destek olmaktır.

Destek çıkmak ise herhangi bir desteğe ihtiyaç duyan bir arkadaşa yardımcı olmak anlamına gelmektedir.

Sabır dini anlamıyla ilgili olarak, Kur'an'da sabır kavramı Allah'a davet yolunda karşılaşılan sıkıntı ve zorluklar karşısında paniğe ve telaşa kapılmadan, sağlam ve emin adımlarla ilerleyip Allah'ın takdirini beklemek anlamında kullanılmıştır. Sabır, inançlı insanlar için önemli bir erdem olarak kabul edilir.

Ucuktan tamamen kurtulmak mumkun mu?

Neden dermatoloji?

1. Konular

1. 1.280.300
  2. Mesajlar

1. 1.676.624
  3. Kullanıcılar

1. 31.591
  4. Son üye

Geri
Üst Alt