- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 973
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Gölevez hangi iklimde yetişir?
Yetiştirilmesi. Gölevez yarı gölgeli veya güneşli yerlerde yetişen tropikal bir bitkidir. Suyu cok sever.
Gölevez yemeği nerenin?
Gölevez yemeği nerenin?
Nohutlu Gölevez Yemeği (Alanya Usulü)
Gölevez kilosu ne kadar?
Gölevez kilosu ne kadar?
Mersin'de bir sebze türü olan ve özellikle cips yapımında kullanılan gölevez, çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak tarlalara ekilmeye başlandı. Üreticisine dönümde 50 bin TL'ye kadar kazanç sağlayan gölevez kilosu 7 liradan alıcı buluyor.
Gölevez fidesi nasıl yetiştirilir?
Gölevez yetiştiriciliği ve çoğaltma işlemleri çoğunlukla yumrular üzerinden yapılıyor. Yavru yumrular ortalama 10-15 cm derine, 60-70 cm aralıklarla ekilerek yetiştiriliyor. Yumru ekimi nisan ayında yapılıyor, ortalama 7-8 ay sonra aralık ayında hasada başlanıyor. Hasat tüm kış devam ederek bereket sağlıyor.
Gölevez kilo aldırır mı?
Gölevez kilo aldırır mı?
Cips, yemek, püre ve çorba halinde tüketebileceğiniz bir sebzedir. Lif içerdiği için diyet yapanlara kilo verme sürecinde yardım eder.
Taro bitkisi nerelerde yetişir?
Taro bitkisi nerelerde yetişir?
Taro (Gölevez) Nerede Yetişir?
- Güney Hindistan ve Güney Doğu Asya civarında sık sık yetişen taro, ününü dünyaya duyurmuş bir sebzedir.
- 2009 senesinden sonra, dünya genelinde her yıl 11.3 milyon ton taro üretimi yapılmıştır.
- Türkiye sınırlarında gölevez üretimi incelendiğinde Akdeniz Bölgesi ön plana çıkar.
Gölevez nasıl yapılır?
Gölevez Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce golevezi soyup yıkayıp havlu peçete ya da kuru bir bezle kuruluyoruz.
- Daha sonra bıçak yardımıyla kıra kıra doğruyoruz.
- 5 dakika kadar sarartıyoruz.
- Daha sonra üzerini örtecek kadar su ekleyip ağzını kapatıp 25 dakika pişiriyoruz.
Gölevez nedir nerede kullanılır?
Gölevez nedir nerede kullanılır?
Tropik ve subtropik ülkelerde, gölevez yetiştiriciliği çok daha yaygın görülüyor. Hem konserve yapımında hem de püre, un, cips ve şehriye üretiminde kullanılan ekin, dondurulmuş gıda endüstrisinde de rol alıyor.