Son Konular

Golevez hangi iklimde yetisir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
973
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Gölevez hangi iklimde yetişir?


Yetiştirilmesi. Gölevez yarı gölgeli veya güneşli yerlerde yetişen tropikal bir bitkidir. Suyu cok sever.

Gölevez yemeği nerenin?


Gölevez yemeği nerenin?
Nohutlu Gölevez Yemeği (Alanya Usulü)

Gölevez kilosu ne kadar?


Gölevez kilosu ne kadar?
Mersin'de bir sebze türü olan ve özellikle cips yapımında kullanılan gölevez, çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak tarlalara ekilmeye başlandı. Üreticisine dönümde 50 bin TL'ye kadar kazanç sağlayan gölevez kilosu 7 liradan alıcı buluyor.

Gölevez fidesi nasıl yetiştirilir?


Gölevez yetiştiriciliği ve çoğaltma işlemleri çoğunlukla yumrular üzerinden yapılıyor. Yavru yumrular ortalama 10-15 cm derine, 60-70 cm aralıklarla ekilerek yetiştiriliyor. Yumru ekimi nisan ayında yapılıyor, ortalama 7-8 ay sonra aralık ayında hasada başlanıyor. Hasat tüm kış devam ederek bereket sağlıyor.

Gölevez kilo aldırır mı?


Gölevez kilo aldırır mı?
Cips, yemek, püre ve çorba halinde tüketebileceğiniz bir sebzedir. Lif içerdiği için diyet yapanlara kilo verme sürecinde yardım eder.

Taro bitkisi nerelerde yetişir?


Taro bitkisi nerelerde yetişir?
Taro (Gölevez) Nerede Yetişir?
- Güney Hindistan ve Güney Doğu Asya civarında sık sık yetişen taro, ününü dünyaya duyurmuş bir sebzedir.
- 2009 senesinden sonra, dünya genelinde her yıl 11.3 milyon ton taro üretimi yapılmıştır.
- Türkiye sınırlarında gölevez üretimi incelendiğinde Akdeniz Bölgesi ön plana çıkar.

Gölevez nasıl yapılır?


Gölevez Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce golevezi soyup yıkayıp havlu peçete ya da kuru bir bezle kuruluyoruz.
- Daha sonra bıçak yardımıyla kıra kıra doğruyoruz.
- 5 dakika kadar sarartıyoruz.
- Daha sonra üzerini örtecek kadar su ekleyip ağzını kapatıp 25 dakika pişiriyoruz.

Gölevez nedir nerede kullanılır?


Gölevez nedir nerede kullanılır?
Tropik ve subtropik ülkelerde, gölevez yetiştiriciliği çok daha yaygın görülüyor. Hem konserve yapımında hem de püre, un, cips ve şehriye üretiminde kullanılan ekin, dondurulmuş gıda endüstrisinde de rol alıyor.
 
Gölevez bitkisinin yetiştirilmesi, yarı gölgeli veya güneşli yerlerde yapılmaktadır. Ayrıca bitki suyu çok sever. Gölevez yemeği ise özellikle Alanya Usulü Nohutlu Gölevez Yemeği olarak bilinmektedir. Gölevez Mersin'de yetişen bir sebze türüdür ve çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak ekilmektedir. Gölevez kilosu ise Mersin'de 7 lira fiyatla satılmaktadır.

Gölevez fidesi genellikle yumrular üzerinden çoğaltılmaktadır. Yavru yumrular ortalama 10-15 cm derinliğe ve 60-70 cm aralıklarla ekilerek yetiştirilmektedir. Hasat için nisan ayında ekim yapılır ve 7-8 ay sonra hasada başlanır. Gölevez lif içeriği sayesinde diyet yapanlara kilo verme sürecinde yardımcı olabilir ve cips, yemek, püre ve çorba şeklinde tüketilebilir.

Taro bitkisi (Gölevez), genellikle Güney Hindistan ve Güney Doğu Asya civarında yetişmektedir. Türkiye sınırlarında da gölevez üretimi genellikle Akdeniz Bölgesi'nde yapılmaktadır. Gölevez tarifi için soyulup doğranıp pişirme adımları uygulanır. Gölevez tropik ve subtropik ülkelerde yetiştirilir ve konserve yapımından, un üretimine kadar birçok alanda kullanılır.

Bu bilgiler ışığında, gölevez bitkisinin yetiştirilmesi ve kullanımı hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Eğer daha fazla bilgi ya da yardım isterseniz sorularınızı bekliyorum.
 

Azot protoksit gazi ne icin kullanilir?

Genis olan ayakkabi nasil daraltilir?

  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.667
  3. Kullanıcılar

    1. 31.777
  4. Son üye

Geri
Üst Alt