- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 981
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Gözleme nasıl ateşte pişer?
Tavaya koyalım, koyduktan sonra önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirip yağlayalım kısık ateşte pişirelim. Ateş çok harlı olursa birden yanabilir. Kısık ateşte daha güzel pişiyor.
Bir gözleme nasıl yapılır?
Bir gözleme nasıl yapılır?
Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Gözleme yaparken tava yağlanır mı?
Gözleme yaparken tava yağlanır mı?
Az bir sıvıyağ ile ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Yağsız pişirirseniz gözlemeleri sıcakken tereyağı sürerek tatlandırabilirsiniz.
Gözleme fırında pişer mi?
Gözlemeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve kalan sos üstlerine sürülür. En son ay çekirdeği serpilip 170 derece fırında pişirilir.
Gözleme nasıl yumuşak olur?
Gözleme nasıl yumuşak olur?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Peynirli gözleme nasıl yapılır?
Peynirli gözleme nasıl yapılır?
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın. Açılan yufkanın iç kısmına fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ayrı bir kapta lor peyniri, doğranmış maydanoz ve pul biberi karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına peynirli harcı yayın ve yarım ay şeklinde kapatın.
Gözleme çeşitleri nelerdir?
Anadolu Mutfağının Samimiyetini Sofralarınıza Taşıyan 8 Farklı Gözleme Tarifi
- Gözleme Tarifi.
- Peynirli Gözleme Tarifi.
- Patatesli Kolay Gözleme Tarifi.
- Ispanaklı Şibit Tarifi.
- Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi Tarifi.
- Peynirli Otlu Gözleme Tarifi.
- Paratha Tarifi.
- Pırasalı Gözleme Tarifi.
Kaç çeşit gözleme vardır?
Kaç çeşit gözleme vardır?
Hazırlaması En Kolay 20 Çeşit Gözleme Tarifi
- #1 Hazır Yufkadan Gözleme.
- #2 El Açması Mayasız Tel Tel Gözleme.
- #3 Yeşil Soğanlı Ve Lor Peynirli Gözleme (Mayasız Hamur)
- #4 Mayasız Hamur İle Ispanaklı Gözleme (Çok Pratik)
- #5 Kaşarlı Sucuklu Gözleme (Puf Puf)
- #6 Favoriniz Olacak Mini Gözlemeler (Ispanaklı Ve Beyaz Lahanalı)
Yumuşacık gözleme nasıl yapılır?
Yumuşacık gözleme nasıl yapılır?
Gözleme tavasında neler yapılır?
Büyük boy gözleme tavası ile pek çok şey yapabilirsiniz. Gözleme, lahmacun, küçük börekler, bazlama ve küçük yufka ekmekler yapabilirsiniz. Büyük boy tava da krep de yapabilirsiniz ama tava gerçekten çok ağır ve kaldırması çok zor o yüzden elde alıp kontrol etmesi hiç kolay değil.
Gözleme hamuru nasıl yumuşak olur?
Gözleme hamuru nasıl yumuşak olur?
Gözlemeye maya konulur mu?
Gözlemeye maya konulur mu?
El açması gözleme yapmak için ihtiyacınız olan üç temel malzeme var: Un, tuz ve su ve maya. 6 bardak unu, tuz ve 1 paket instant mayayla karıştırıp üzerine 2-2,5 bardak kadar suyu yavaş yavaş ilave edip hamuru güzelce yoğurun.