Son Konular

Gozleme nasil ateste piser?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
981
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Gözleme nasıl ateşte pişer?


Tavaya koyalım, koyduktan sonra önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirip yağlayalım kısık ateşte pişirelim. Ateş çok harlı olursa birden yanabilir. Kısık ateşte daha güzel pişiyor.

Bir gözleme nasıl yapılır?


Bir gözleme nasıl yapılır?
Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Gözleme yaparken tava yağlanır mı?


Gözleme yaparken tava yağlanır mı?
Az bir sıvıyağ ile ya da yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Yağsız pişirirseniz gözlemeleri sıcakken tereyağı sürerek tatlandırabilirsiniz.

Gözleme fırında pişer mi?


Gözlemeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve kalan sos üstlerine sürülür. En son ay çekirdeği serpilip 170 derece fırında pişirilir.

Gözleme nasıl yumuşak olur?


Gözleme nasıl yumuşak olur?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

Peynirli gözleme nasıl yapılır?


Peynirli gözleme nasıl yapılır?
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın. Açılan yufkanın iç kısmına fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ayrı bir kapta lor peyniri, doğranmış maydanoz ve pul biberi karıştırın. Açtığınız hamurun yarısına peynirli harcı yayın ve yarım ay şeklinde kapatın.

Gözleme çeşitleri nelerdir?


Anadolu Mutfağının Samimiyetini Sofralarınıza Taşıyan 8 Farklı Gözleme Tarifi
- Gözleme Tarifi.
- Peynirli Gözleme Tarifi.
- Patatesli Kolay Gözleme Tarifi.
- Ispanaklı Şibit Tarifi.
- Yeşil Soğanlı Çin Gözlemesi Tarifi.
- Peynirli Otlu Gözleme Tarifi.
- Paratha Tarifi.
- Pırasalı Gözleme Tarifi.

Kaç çeşit gözleme vardır?


Kaç çeşit gözleme vardır?
Hazırlaması En Kolay 20 Çeşit Gözleme Tarifi
- #1 Hazır Yufkadan Gözleme.
- #2 El Açması Mayasız Tel Tel Gözleme.
- #3 Yeşil Soğanlı Ve Lor Peynirli Gözleme (Mayasız Hamur)
- #4 Mayasız Hamur İle Ispanaklı Gözleme (Çok Pratik)
- #5 Kaşarlı Sucuklu Gözleme (Puf Puf)
- #6 Favoriniz Olacak Mini Gözlemeler (Ispanaklı Ve Beyaz Lahanalı)

Yumuşacık gözleme nasıl yapılır?


Yumuşacık gözleme nasıl yapılır?

Gözleme tavasında neler yapılır?


Büyük boy gözleme tavası ile pek çok şey yapabilirsiniz. Gözleme, lahmacun, küçük börekler, bazlama ve küçük yufka ekmekler yapabilirsiniz. Büyük boy tava da krep de yapabilirsiniz ama tava gerçekten çok ağır ve kaldırması çok zor o yüzden elde alıp kontrol etmesi hiç kolay değil.

Gözleme hamuru nasıl yumuşak olur?


Gözleme hamuru nasıl yumuşak olur?

Gözlemeye maya konulur mu?


Gözlemeye maya konulur mu?
El açması gözleme yapmak için ihtiyacınız olan üç temel malzeme var: Un, tuz ve su ve maya. 6 bardak unu, tuz ve 1 paket instant mayayla karıştırıp üzerine 2-2,5 bardak kadar suyu yavaş yavaş ilave edip hamuru güzelce yoğurun.
 
Gözleme nasıl ateşte pişer sorusu oldukça önemli bir konudur. Gözlemeyi ateşte pişirmek için öncelikle tavaya koymanız gerekmektedir. Tavaya koyduktan sonra bir yüzünü çevirip yağlayın ve daha sonra diğer yüzü de aynı şekilde çevirip yağlayarak kısık ateşte pişirin. Ateşin çok harlı olmamasına dikkat etmek önemlidir, çünkü yüksek ateşte gözleme birden yanabilir. Kısık ateşte pişirilmesi, gözlemenin daha güzel ve dengeli bir şekilde pişmesini sağlar.

Gözleme yapımı için hamuru hazırlarken ise geniş bir karıştırma kabında ılık su ve kuru mayayı karıştırıp sonra tuz ve un ilavesiyle hamuru yoğurmalısınız. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamuru nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirmeniz gerekmektedir.

Gözleme yaparken tava yağlanıp yağlanmaması konusu da önemlidir. Gözlemeleri yağlamadan pişirmek isterseniz yağsız tavada arkalı önlü pişirebilirsiniz. Ancak yağsız pişirdiğiniz gözlemeleri sıcakken tereyağı sürerek ekstra tatlandırabilirsiniz.

Ayrıca, gözlemelerin fırında pişirilip pişirilemeyeceği konusunda da bilgi vermek gerekirse, gözlemeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip sos sürüldükten sonra 170 derece fırında pişirilebilir.

Gözlemelerin yumuşak olması için ise hamurun hazırlanışı önemlidir. Hamur yaparken ılık su ve kuru mayayı karıştırarak yumuşak bir kıvam elde etmelisiniz. Hamuru yoğurduktan sonra nemli bir bezle örtüp dinlendirerek de yumuşak bir gözleme elde edebilirsiniz.

Peynirli gözleme yapımı için ise dinlenen hamurdan bezeler hazırlayıp unladığınız tezgahta açmalı, iç kısmına sıvı yağ sürdükten sonra lor peyniri, maydanoz ve pul biber karışımını yaymalı ve kapatıp pişirmelisiniz.

Gözleme çeşitleri konusunda da birçok seçenek bulunmaktadır. Anadolu mutfağının samimiyetini yansıtan gözleme çeşitleri arasında peynirli, patatesli, ıspanaklı, yeşil soğanlı ve daha birçok tarif bulunmaktadır.

Son olarak, gözleme hamurunun yumuşak olması için hamur yapımı sırasında ılık su ve kuru maya ile başlayarak doğru oranlarda un ilavesiyle yoğurmalısınız. Hamuru dinlendirerek de yumuşaklık sağlayabilirsiniz.

Gözleme yapımı ve pişirme teknikleri hakkında verdiğim bilgiler umarım işinize yarar. Afiyet olsun!
 

While ne ise yarar C#?

L1 kuru nedir?

Benzer Konular

Gözleme ile ne yenir? Gözlemenin Yanında İyi Gidecek 10 Resimli Tarif - Gözleme Nasıl Yapılır? - Sütlü Domates Çorbası Tarifi. - Ayran Tarifi. - Elma Kompostosu Tarifi. - Yıldız Şehriye Salatası Nasıl Yapılır? - Babagannuş Nasıl Yapılır? ( Parmak Yedirten Lezzet, Videolu) - Köz Biberli Yoğurtlu...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Orjinal gözleme hamuru nasıl yapılır? - Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. - Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun. - Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Gözlemede hangi un kullanılır? Hamuru açmak için; 1. 5 su bardağı kadar tam buğday unu. Baklava için hangi marka un kullanılır? Baklava için hangi marka un kullanılır? 50 Yıldır Lezzetin Hamurunda Söke Var Söke Baklavalık ve Böreklik Un, her çeşit baklava ve börek yapımında kullanılabilir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
1 kilo undan kaç tane gözleme çıkar? 🔝1 KİLO YUFKADAN 12 TANE GÖZLEME. Gözleme nasıl yumuşak olur? Gözleme nasıl yumuşak olur? - Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. - Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Gözleme kime ait? Gözleme (közleme), Türk ekmeklerinin en önemli terimlerinden biridir. Selçuklular döneminde közde pişirilen ekmek anlamına gelen “Közmen”, gözleme manasında kullanılan ilk deyimlerdendir. Gözleme hangi yöreye ait? Gözleme hangi yöreye ait? Gözleme Ülke(ler) | Türkiye Tipi |...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.719
  3. Kullanıcılar

    1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt