Gözlemenin içine ne girer?
Peynirlisi, ıspanaklısı, patateslisi hatta şekerlisi… Damak zevkine göre çok çeşitli halde hazırlanabilen gözleme, pratik ve leziz bir yoldan doymanın anahtarı gibi.
Gözlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Ispanak gözlemesi nasıl olur?
Bir tavaya sıvı yağ koyarak, doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Son olarak, önceden haşlanan ıspanakları da ekleyin ve 5-10 dakika kavurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın.
Gözleme için hangi peynir?
Gözleme için hangi peynir?
Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendeleyin. Maydanozu ince kıyın ve peynirlerle karıştırın. Bir karıştırma kabına un, tuz ve ılık suyu ekleyip, yoğurun ve bir hamur kıvamına getirin. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak hafif unladığınız tezgahta hamuru ince olacak şekilde açın.
Gözleme içi nasıl hazırlanır?
Gözleme içi nasıl hazırlanır?
2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan. 3 diş sarımsak….Ispanaklı Gözleme Yapılışı:
- İç malzemelerini pişirmek için iri olarak doğradığımız ıspanakları iyice yıkayın.
- Ocağın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak soğanları kavurun.
- Daha sonra rendelediğimiz sarımsakları ilave edin.
- Ispanakları bu harcın üzerine alın.
Tavada ıspanaklı gözleme nasıl olur?
Geniş bir tavaya bir miktar tereyağı koyup, eritin. Hazırladığınız el açması ıspanaklı peynirli gözlemeyi tavanın içine yerleştirin. Ön yüzünü orta ateşte bir süre pişirdikten sonra, pişmemiş yüzeyine bir miktar tereyağ sürüp, ters yüz edin. Orta ateşte diğer yüzünü de pişirip, ocaktan alın.
Ispanaklı gözlemeye ne konur?
Ispanaklı Gözleme İç Malzemesi:
- 1 kg ıspanak.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet soğan.
- 3 diş sarımsak.
- 1 çay kaşığı pul biber.
- ½ çay kaşığı karabiber.
- Yeteri kadar tuz.
- 200 gr beyaz peynir.