Modoratör
Tanınmış Üye
Grow yöntemi nedir?
GROW Modeli nedir? Bu koçluk modeli, hayalleri somutlaştırarak motive edici bir tabloya dönüştürür. GROW modelinin en önemli yönü harika sorular sormaktır. Amaç koçlukla birlikte kişinin potansiyelini, beklentilerini, hedeflerini ortaya çıkarmasını ve gerekirse eksiklikleriyle yüzleşmesini sağlamaktır.Grow modeli nasıl yapılır?
Grow modeli nasıl yapılır?Sınava Hazırlanan Öğrenciler İçin: Grow Modeli
- Goal : Hedef, Amaç
- Reality : Gerçeklik, Gerçekler, Mevcut Durum.
- Options : Seçenekler, Alternatifler.
- Will : İrade, İstekler (Eylem Adımları)…
- GOAL (Hedef, Amaç): Amacınızın, hedefinizin; iddialı, gerçekçi, net, ölçülebilir, sonuç odaklı, zamana bağlı (süreli) olması gerekir.
Grow analizi nasıl yapılır?
Grow analizi nasıl yapılır?GROW Modelini şöyle özetleyebiliriz:
- Goal : Hedef, Amaç
- Reality : Gerçeklik, Gerçekler, Mevcut Durum.
- Options : Seçenekler, Alternatifler.
- Will : İrade, İstekler (Eylem Adımları)…
- GOAL (Hedef, Amaç): Amacınızın, hedefinizin; iddialı, gerçekçi, net, ölçülebilir, sonuç odaklı, zamana bağlı (süreli) olması gerekir.
Koçluk ve mentorluk arasındaki fark nedir?
Koçluk sorulara, mentorluk tavsiyeye, bilgiye, deneyime odaklanır. Koçlukta hedefler beceri ve davranış biçimleri geliştirmeye odaklıdır. Mentorluk ise hedefler kişisel gelişime ve kariyere yöneliktir. Koçlar kurum içinden veya kurum dışından olabilir; mentorlar genellikle kurum içindendir.Koçluk sözleşmesi içeriğinde neler vardır?
Koçluk sözleşmesi içeriğinde neler vardır?Bu Sözleşme, aşağıdaki konulara/sonuçlara/sonuçlara/sonuçlara/hedeflere odaklanarak Müşteri için Koçluk Hizmetleri sağlamayı kabul ettiği: Ad, Şirket, Adres _____ (Koç— koçluk niteliklerini, sertifikayı, kimlik bilgilerini vb.) ve ____ Adı, Adresi (Müşteri) tarafından ve bunlar arasında yapılır.
Koç ve Mentor nedir?
Koç ve Mentor nedir?Bir koç, herhangi bir meslek dalındaki herkese koçluk yapabilir. Mentor ise, ancak üzerinde bilgi, deneyim ve uzmanlığa sahip olduğu bir alanda mentorluk yapabilir.
Koç Mentor nedir?
Daha önce koçluk eğitimi almış koçların, kendilerinden önce yola çıkmış olan koçlar tarafından yol gösterilerek, deneyimlerini paylaşarak yeni koçların kendi yolculuklarında en doğru yolu bulmalarına destek olan tecrübeli koçlar tarafından yapılan koçluk hizmetidir.Doğru güçlü soru tipi nedir?
Doğru güçlü soru tipi nedir?Güçlü soru sorma, koçluk tekniğinde kullanılır. Yaşam içinde ilerleyemediğinizi düşündüğünüz de güçlü sorular size güzel çıkış yolları sunacaktır. Güçlü sorular, hayır ya da evet yanıtının alınabileceği kapalı sorular değildir. Güçlü sorular nasıl, neler, ne gibi sözcüklerden oluşan yanıtı uzun olan açık sorulardır.
Eğitim koçunun görevleri nelerdir?
Eğitim koçunun görevleri nelerdir?Eğitim koçu, bireylerin var olan potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefler. Özel derslerde karşılaşılan potansiyelin kullanılamaması probleminin üzerine gidilerek bu durumda kişiler kendi potansiyelini geliştirirler. Öğrencilerin özgüveni artar. Performanslar pozitif yönde ilerler ve verimli bir zihne sahip olurlar.
Koçluk sisteminde neler yapılır?
Eğitim Koçluk Sistemi, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasını, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını, amaçlamaktadır.Koçluk eğitimi ne kadar?
Koçluk eğitimi ne kadar?Eğitimimiz toplamda,175 saattir ve ICF /ACSTH onaylıdır. ⦁ 175 saatin tamamını online koçluk eğitimi olarak alabileceğiniz programın 88 saatlik bölümü; Profesyonel Koçluk Eğitimi’dir88 saatlik bu bölüm, 5 modülden ve Temel – İleri – Usta koçluk becerilerinden oluşur.
Mentor ne değildir?
Mentor ne değildir?Koçluk hizmetinde tavsiye ve yönlendirmeden uzak durulur. Mentorluk hizmetinde yönlendirme daha fazla kullanılır. Koçluk hizmetinde danışanın kendisini bulması üzerinde durulur. Mentorluk hizmeti ise kariyer, hedef odaklıdır.