Güç kaynağı nasıl test edilir?
Güç kaynağının arkasındaki güç düğmesini kapat. Bilgisayarı aç ve tüm bileşenleri güç kaynağından sök. Her şeyin düzgün bir şekilde söküldüğünden emin olmak için güç kaynağından çıkan tüm kabloları her bir bileşene kadar takip et. Güç kaynağını bir güç kaynağı test etme birimi ile test et.PSU yeterli olup olmadığı nasıl anlaşılır?
PSU yeterli olup olmadığı nasıl anlaşılır?pc kendi kendini resetliyorsa , oyunlarda ara ara donma oluyorsa ve yine psu fanı her zaman yüksek devirde dönüyorsa büyük ihtimalle psu yetersizdir.. pc kendi kendini resetliyorsa , oyunlarda ara ara donma oluyorsa ve yine psu fanı her zaman yüksek devirde dönüyorsa büyük ihtimalle psu yetersizdir..
Güç kaynağında sorun olduğunu nasıl anlarım?
anakarta bağlı alan bir ufak hoparlör veya benzeri birşey olması lazım bu hoparlör bu durumlarda kesik kesik uzun-kısa sinyallerle arıza kodunu verir. Açma tuşunuza bastığınızda PSU ve anakart üzerindeki CPU ve Ekran Kartı fanları çalışıyor fakat hiçbir ses veya görüntü gelmiyorsa büyük ihtimalle anakart arızalıdır.Güç kaynağı bozulursa ne olur?
Güç kaynağı bozulursa ne olur?Üzerindeki parçaların kalitesiz oluşu, çekilen aşırı akımdan dolayı ısınma yapar ve bir süre sonra dayanamaz ve yanarlar. Buna aşırı tozdan dolayı soğutucu fanın görevini tam anlamıyla yerine getirememesi yada tamamen durması da sebep olabilir.
Kesintisiz güç kaynağı nasıl seçilir?
600Watt a kadar tüketim için 1000VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır. 700Watt a kadar tüketim için 1200VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır. 900Watt a kadar tüketim için 1500VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır. 1200Watt a kadar tüketim için 2000VA Kesintisiz Güç Kaynağı yeterli olacaktır.PSU nedir fiyatları?
PSU nedir fiyatları?Frisby 30C12 Power Supply 299,61 TL. Frisby FOEM FPS-M30F8 Power Supply 299,62 TL. Hiper PS-30 Power Supply 317,42 TL. Hiper PS-35 Power Supply 349,00 TL.