Son Konular

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tanımı İçin Malzemeler

Sos için:
150 ml süt
150 ml yoğurt
150 ml sıvı yağ
2 adet yumurta
Maydanoz
Dondurucuda satılan kare çin hamuru yahut yufka
Beyaz peynir
Pastırma (doğranmış)
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Çörek otu/susam

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kasede iç sosu için gerekli olan bütün gereçleri karıştırın.
Peynir/maydanoz ve peynir/pastırmayı 2 farklı tabağa alın ve karıştırın.
Bir çin hamurunu yahut yufkayı tezgaha serin ve iç sosu fırçayla sürün.
Çin hamurunun yahut yufkanın bir uçtan öteki uça iç harçtan koyun.
Çin hamurunu yahut yufkayı rulo formunda sarın ve kendi etrafında dolayıp pişirme kağıdı serili/yağlanmış tepsiye yerleştirin.
Bütün çin hamuru yahut yufkalar için bu süreci gerçekleştirin.
Üzeri için yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp, susam/çörek otu ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!.

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Etli Keşkek (Mısırdan)

S

Nefis Pofuduk Tavuk Köftesi

  1. Konular

    1. 1.280.799
  2. Mesajlar

    1. 1.677.919
  3. Kullanıcılar

    1. 31.722
  4. Son üye

Geri
Üst Alt