S
SoruCevap
Gül Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yada tereyağı (Ben margarin kullandım)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ırmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çimdik tuz
1 vanilya şekeri,1 kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırlanışı:.
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz tencereye materyalleri ekleyip, 15 dk kaynatıp, kenara alıyoruz (Şerbet ılık tatlı sıcak olacak)
Bir kaba un hariç bütün materyalleri yoğuruyoruz sirkeyide evvelden ekliyoruz ben unuttum.
En son yavaş yavaş unu katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Şekil verip, tepsiye diziyoruz 20-25 dk 200 derecede fırında pişiriyoruz. Sıcak tatlıya ılık şerbeti döküyoruz afiyet olsun.
Not: Form verdikten sonra sarıp ortadan bıçakla kesiyoruz.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yada tereyağı (Ben margarin kullandım)
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ırmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çimdik tuz
1 vanilya şekeri,1 kabartma tozu
Şerbeti için;
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırlanışı:.
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz tencereye materyalleri ekleyip, 15 dk kaynatıp, kenara alıyoruz (Şerbet ılık tatlı sıcak olacak)
Bir kaba un hariç bütün materyalleri yoğuruyoruz sirkeyide evvelden ekliyoruz ben unuttum.
En son yavaş yavaş unu katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Şekil verip, tepsiye diziyoruz 20-25 dk 200 derecede fırında pişiriyoruz. Sıcak tatlıya ılık şerbeti döküyoruz afiyet olsun.
Not: Form verdikten sonra sarıp ortadan bıçakla kesiyoruz.
Gül Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı