"Gülçin Sökücü: Ayçiçeğiyle Mozaik Sanatında Yenilikçi Dokunuşlar"

Karabük'te Salep Orkidesi Yetiştiriciliği Hızla Yükseliyor

Muş Ovası'na 507 Arıcı Akın Etti!

Credits
1.259.606
white.jpg

Gaziantep'in ünlü mozaik sanatçısı Gülçin Sökücü, sanat tutkusunu ayçiçeği motifleriyle süslediği takıları ve kıyafetleriyle de gözler önüne seriyor.

Her yıl birçok öğrenciye mozaik sanatı eğitimi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Sanat Merkezi Koordinatörü Gülçin Sökücü, farklı materyallerle yarattığı eserlerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Mozaik sanatına ilgi duyanların ilham kaynağı olan Sökücü, ayçiçeği sevgisini sadece sanat eserlerine değil, giysilere ve takılara da yansıtıyor.

Kendine özgü şapkasında ayçiçeği motiflerini kullanan Sökücü, ayçiçeğinin tarihte önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, mozaik sanatı ve ayçiçeği arasındaki benzerliklere dikkat çekiyor.

Sökücü, ayçiçeğinin doğadaki mükemmel yapısının mozaik sanatına olan benzerliğine vurgu yaparak, "Ayçiçeği, binlerce çiçeği tek bir yapıda birleştiren ve adeta bir mozaik gibi parçalardan oluşan benzersiz bir çiçektir. Birlik ve beraberliği simgeler, enerji ve canlılık verir. Mozaiklerde de altın oranı, doğadaki hareketleri yansıtan ayçiçeği motifleri sıkça kullanılır. Ayçiçeği gibi mozaik sanatı da geri dönüşümü simgeler ve doğaya katkı sağlar." şeklinde konuştu.

Ayçiçeğini yaşamının her alanında kullandığını belirten Sökücü, "Ayçiçeği benim için sadece bir çiçek değil, aynı zamanda bir metafordur. Doğaya katkısı olan bu çiçeğin sevilmesi gerektiğine inanıyorum. Van Gogh'un ayçiçeklerine olan hayranlığı da benim için ilham vericidir." dedi.

Sökücü, "Ayçiçeği, geçmişle gelecek arasında bir köprüdür. Mozaik sanatı da bu köprüyü oluşturan bir sanattır. Ayçiçeği motifleri geçmişten günümüze sanat eserlerinde önemli bir yer tutar. Benim için ayçiçeği sadece bir çiçek değil, aynı zamanda geleceğe uzanan bir simgedir." sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Karabük'te Salep Orkidesi Yetiştiriciliği Hızla Yükseliyor

Muş Ovası'na 507 Arıcı Akın Etti!

1. Konular

1. 1.282.908
  2. Mesajlar

1. 1.683.943
  3. Kullanıcılar

1. 32.243
  4. Son üye

Geri
Üst Alt