Son Konular

Gunumuz kariyer cesitleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Günümüz kariyer çeşitleri nelerdir?

3.1. Bayraktaroğlu, yeni kariyer yaklaşımlarını; sınırsız kariyer yaklaşımı, iki basamaklı kariyer yolu yaklaşımı, portföy kariyer yaklaşımı, çalışan eşlerin kariyerleri, kariyer mozayiği, global kariyer yaklaşımı ve esnek kariyer yaklaşımı olarak özetlemektedir (2008:164-165).

Dual çift kariyer yolu nedir?

Çift basamaklı kariyer yolu, teknik basamaklarda çalışanların yönetim alanında daha kolay ilerlemelerini sağlamak için geliştirilmiştir. Bu kariyer yolunda çalışanlar; hem uzmanlık bilgilerini arttırabilmekte, hem de kendi işletmelerine katkıda bulunabilmektedirler.

Kariyer geliştirme yöntemleri nelerdir?

Kariyer geliştirme yöntemleri nelerdir?
Kariyer Geliştirme Enstrümanları Nelerdir?
- Kariyer Merkezleri.
- Kariyer Rehberliği.
- Mentorluk.
- Koçluk.
- Örgütsel Yedekleme Planı
- Kariyer Atölyeleri.
- Eğitim ve Geliştirme Programları
- İş Zenginleştirme ve İş Rotasyonu.

Çift kariyerli eşler ne demek?

Çift kariyerli eşler ne demek?
Griffin (1978)'e göre; çift kariyerli eşler kavramı "her iki eşin belli bir ücret karşılığı çalışma hayatında yer alıp, kendi kariyer hedeflerinin peşinden koşması" demektir. "Her iki eşin de belli bir uzmanlık alanı içinde olması ve belli kariyer hedefleri bulunması durumudur.

Çoklu kariyer ne demek?

Son dönemde gittikçe daha sık duymaya başladığımız bir kavram var "çoklu kariyer", yani kurumsal hayat devam ederken aynı zamanda ikinci kariyeri başlatabilmek ve bir süre sonra bu yeni kariyere geçmeyi hedeflemek.

Çift kariyerli ne demek?

Bireyin birden fazla alanda bilgi, beceri, eğitim ve uzmanlığa sahip olması durumudur. Bireyin birden fazla alanda eğitim almış olması, bireye bu alanlarda ilerleyebilme imkanı sunacaktır.

Kariyer geliştirme sistemi nedir?

Kariyer geliştirme sistemi nedir?
Kariyer geliştirme: İnsanların iş hayatları boyunca kariyer amaçlarına ulaşabilmeleri için yürüttükleri uyum sağlama, yetkinlik, yeterlilik ve kişilik geliştirme gibi tüm eylemler ve faaliyetlerdir.

Günümüzde farklı kariyer çeşitleri ve yaklaşımları mevcuttur. İşte bazıları:

1. Sınırsız Kariyer Yaklaşımı: Geleneksel lineer kariyer modellerine alternatif bir yaklaşımdır. Bireylerin belirli bir kariyer yolundan ziyade farklı deneyimlere ve alanlara yönelmelerine olanak tanır.

2. İki Basamaklı Kariyer Yolu Yaklaşımı: Teknik alanlarda çalışan kişilerin yönetim pozisyonlarına daha kolay geçiş yapmalarını sağlayan bir kariyer yaklaşımıdır.

3. Portföy Kariyer Yaklaşımı: Bireylerin kariyerlerini farklı roller, projeler ve organizasyonlarda çeşitlendirerek geliştirmelerine odaklanır.

4. Çalışan Eşlerin Kariyerleri: Çift kariyerli eşlerin her iki eşin de kariyer hedefleri doğrultusunda ilerlemelerini ve denge sağlamalarını destekler.

5. Kariyer Mozayiği: Farklı deneyimlerin bir araya gelerek bireylerin kariyerlerinde çeşitlilik ve zenginlik oluşturmasına odaklanır.

6. Global Kariyer Yaklaşımı: Uluslararası kariyer fırsatlarını değerlendirmeyi ve küresel deneyimlere sahip olmayı teşvik eder.

7. Esnek Kariyer Yaklaşımı: Bireylerin kendi ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre kariyerlerini şekillendirebilecekleri esneklik ve özgürlüğü vurgular.

Dual çift kariyer yolu, teknik alanlarda çalışan kişilerin yönetim pozisyonlarına geçişini kolaylaştıran bir modeldir. Bu yaklaşım, uzmanlık bilgilerini artırabilme ve işletmeye katkıda bulunabilme imkanı sunar.

Kariyer geliştirme yöntemleri arasında kariyer merkezleri, kariyer rehberliği, mentorluk, koçluk, örgütsel yedekleme planı, kariyer atölyeleri, eğitim ve geliştirme programları, iş zenginleştirme ve iş rotasyonu gibi araçlar bulunmaktadır. Bu yöntemler, bireylerin kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekler.

Çift kariyerli eşler kavramı, her iki eşin kendi kariyer hedeflerini takip ederek çalışma hayatında yer alması durumunu ifade eder. Her iki eşin de uzmanlık alanları ve kariyer hedefleri bulunması, çift kariyerli bir ilişkiye işaret eder.

Çoklu kariyer kavramı, bireylerin kurumsal hayatları devam ederken aynı zamanda ikinci bir kariyeri başlatmalarını ve bu yeni kariyere geçiş yapmayı hedeflemelerini içerir. Bu yaklaşım, bireylere kariyerlerinde çeşitlilik ve esneklik sağlar.

Kariyer geliştirme sistemi, bireylerin kariyer amaçlarına ulaşabilmeleri için geliştirdikleri uyum sağlama, yetkinlik kazanma ve kişisel gelişim faaliyetlerini kapsar. Bu sistem, bireylerin kariyer hedeflerine ulaşmalarını destekleyen bir çerçeve sunar.

Pastali lehim teli nedir?

Havyar neden siyah?

1. Konular

1. 1.281.801
  2. Mesajlar

1. 1.680.158
  3. Kullanıcılar

1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt