Modoratör
Efsanevi Üye
Gürcistan kimin kontrolünde?
Gürcistan (Gürcüce: საქართველო, [sɑkʰɑrtʰvɛlɔ]), Karadeniz'in doğu kıyısında, Güney Kafkasya'da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.
Gürcistan 2008 ne oldu?
11 Ağustos 2008 Gürcistan güçleri sabah erken saatlerde Güney Osetya'nın başkenti Tshinval'ye silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda 3 Rus barış gücü askeri ölmüş, Gürcü güçlerinin saldırısında 18 Rus askeri de yaralanmıştır.
Gürcistan kaç yıl Osmanlı hakimiyetinde kaldı?
Gürcistan kaç yıl Osmanlı hakimiyetinde kaldı?
Yaklaşık dört asır Osmanlı idaresinde kalan Acaralılar, Gürcistan'a bağlı özerk bir cumhuriyet haline getirilir ve merkezi, Artvin'in komşusu Batum şehri olur.
Gürcistan Türkiye'den ne zaman ayrıldı?
Gürcistan Türkiye'den ne zaman ayrıldı?
Bu süreç içinde Gürcistan Yüksek Sovyeti tarafından, 1921 Gürcistan-SSCB Anlaşması ile 1922 Birlik Anlaşması geçersiz ilan edilmiş ve 31 Mart 1991 tarihinde Gürcistan düzeyinde referanduma gidilerek bağımsızlık yetkisi alınmış, 28 Nisan 1991'de, Gürcistan Parlamentosu Gürcistan'ın bağımsızlığını ilan etmiştir.
Gürcistan Hangi millet?
Resmi verilere göre, ülke nüfusunun % 84'ü Gürcüler, % 6.5'i Azeriler, % 5.7'si Ermeniler, geriye kalanı ise diğer milletlerden oluşmaktadır. Dini bakımdan ise, nüfusun % 84'ü Ortodoks Hıristiyan, % 10'u Müslüman ve % 4'ü Ermeni Gregoryen'dir. Ülkede az sayıda Katolik ve Yahudi de bulunmaktadır.
Gürcistan'da Türk bankası var mı?
Temmuz 2012'de Gürcistan Merkez Bankası (NBG) tarafından Türkiye İş Bankası'nın yurt dışı şubesi olarak tescil edilen Bankamız, Batum'da faaliyetlerine başlamıştır. 2015 yılının Ağustos ayında, şube Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin yüzde yüz iştiraki olan JSC İşbank Georgia'ya dönüştürülmüştür.
Osetler Türk mü?
Osetler Türk mü?
Osetler, (Osetçe: ирæттæ, irættæ) Osetya'nın yerli bir etnik grubu olan İranlı bir ulustur.
Abhazlar Rus mu?
Abhazlar Rus mu?
Yani Abhaz (Абхаз) ve Abazin (Абазин) Abazaların iki grubuna Rusçada verilen adlardır. Abhazya'daki Abazalar "Abhaz", Rusya'ya bağlı Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti'nde yaşayan Abazalar "Abazin" olarak adlandırılır. Rusça aracılığıyla geçtiği Batı dillerinde de genellikle böyle kullanılır.
Batumu ne zaman kaybettik?
Ancak bu durum uzun sürmedi ve 16 Mart 1921 tarihinde Türkiye ile Sovyet Rusya arasında imzalanan Moskova Antlaşması'yla Batum bazı tavizler karşılığında Sovyet Gürcistanı'na bırakıldı.
Batum hangi din?
Gürcistan'ın güneybatı köşesinde, Türkiye sınırında bulunan ve başkenti Batum olan Acara Özerk Cumhuriyeti son 20 yılda garip bir din değiştirme sürecine sahne oldu. Sovyetler Birliği'nin sona erdiği 1991'de bölge nüfusunun yüzde 75'i Müslümanken, günümüzde Acara'nın yüzde 65'i Ortodoks Hıristiyan.
Gürcistan Türk mü?
Gürcistan Türk mü?
Toplam 4,5 milyon kişiden oluşan Gürcistan nüfusunun bir kısmı (yaklaşık 600 bin kişi) Türklerden oluşmaktadır. Türkler,başkent Tiflis dışında Marneuli, KvemoKartli, Bolnisi, Dmanisi, Kardabani,Kaheti, ShidaKartli illerinde yaşamaktalar.
Gürcistan'da hangi bankalar var?
Gürcistan'da hangi bankalar var?
Gürcistan'da işleten bankalar listesi
- TBC Bankası.
- Gürcistan Bankası.
- Liberty Bank.
- Basis Bank.
- VTB Bank – Gürcistan.
- Kartu Bank.
- ProCredit Bank.
- Silk Road Bankası.
Batum'da Ziraat Bankası var mı?
Ziraat Bankası Gürcistan Batum'da yeni bir şube açtı Bankamızın Batum/Gürcistan Şubesi , Luka Asatiani Sokak No:1/C (Rustavelli Caddesi No:25/C) Batum / GÜRCİSTAN adresinde 11 Mart 2013 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır.