S
SoruCevap
Guest
Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
600 gr pazı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazıları düzgünce yıkayıp yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyup, soğanı ince ince doğrayın ekleyip, biraz kavurun üzerine sarımsakları kesip ekleyin, kavurmaya devam edin.
Biberleri de doğrayıp, ek edip, karıştırın güzelce kavurup pazıları ekleyip, kapağını kapatıp pazılar solana kadar kısık ateşte pişirin.
Solunca üzerine tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte pazının sapları yumuşayıncaya suyunu çekene kadar pişirin. Güveçlere paylaştırın.
Beşamel sosu hazırlayın bunun için tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine un ekleyip, un kokusu çıkana kadar biraz kavurun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyip çırpıcı ile karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca tuzu ve karabiberi ek edin karıştırın. Güveçlere paylaştırın. Son olarak üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyun.
180 derece fırında 30 dakika kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
600 gr pazı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazıları düzgünce yıkayıp yemeklik doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyup, soğanı ince ince doğrayın ekleyip, biraz kavurun üzerine sarımsakları kesip ekleyin, kavurmaya devam edin.
Biberleri de doğrayıp, ek edip, karıştırın güzelce kavurup pazıları ekleyip, kapağını kapatıp pazılar solana kadar kısık ateşte pişirin.
Solunca üzerine tuz ve baharatları ekleyip, karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte pazının sapları yumuşayıncaya suyunu çekene kadar pişirin. Güveçlere paylaştırın.
Beşamel sosu hazırlayın bunun için tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine un ekleyip, un kokusu çıkana kadar biraz kavurun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyip çırpıcı ile karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Koyulaşınca tuzu ve karabiberi ek edin karıştırın. Güveçlere paylaştırın. Son olarak üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri koyun.
180 derece fırında 30 dakika kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
Güveçte Beşamelli Pazı Yemeği Sevmeyene Sevdiren Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı