T
theking
Reputation:
Doğum Gunu İkramları
En Guzel Doğum Gunu İkramları
Cikolata Fareler
Cikolata Fareler İcin Malzemeler:
100 g bitter cikolata
75 g krema
110 gr cikolatalı biskuvi kırıntılarını
24 gumuş dekorasyon şeker draje
25 g dilimlenmiş badem
12 adet uzun kırmızı meyan şekeri (kuyruk icin)
Cikolata Fareler Yapılışı:
Cikolataları ben mari usulu eritin ve krema ile karıştırın 1 su bardağı cikolatalı biskuvi kırıntılarının icine dokun ve karıştırın Kapağını kapatıp sertleşene kadar buzdolabında bekletin
Karışımdan bir fare icin bir buyuk yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın ancak farenin burun bolumunu daha ince şekillendirerek, fare şeklini almasını sağlayın
Her fare, gozler icin draje şekerleri, kulaklar icin badem dilimlerini ve kuyruk icin bir meyan şekerini kullanın Yerlerine yerleştirin
Doğum Gunu Pastası Tarifi
Doğum Gunu Pastası İcin Malzemeler:
Malzeme Listesi
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İcin:
2 Su B Sut
6 Corba Kaşığı Toz Şeker
2 Corba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Corba K Kopurtulmuş Şanti
3 Muz
Islatmak İcin:
Yarım Ananas
2 corba kaşığı toz şeker
1 Cay B Su
Uzeri İcin:
1 Pk Toz Şanti
imagesguzeldogumgunuikramlari5ad3dbc05a3d2
Doğum Gunu Pastası Yapılışı:
Tencereye sutu dokuyoruz Uzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin icerisine kopurtulmuş şantiyi koyup cırpıyoruz
Uzeri İcin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Uzerine sutu dokup mikserle cırpıyoruz
Islatmak İcin: Rondonun icerisine ananası, şekeri ve suyu koyup cırpıyoruz Sade ve kakolu keki us uste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepceli kek kalıbının icerisine alıyoruz Uzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine hazırlamış olduğumuz kremayı suruyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın uzerine yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz Kremanın uzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine krema suruyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını suruyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Uzerine kremasını surup buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz Buzdolabından cıkartıp uzerine şantisini suruyoruz Kalıptan cıkartıp cikolata parcacıkları ile uzerini susluyoruz
En Guzel Doğum Gunu İkramları
Cikolata Fareler
Cikolata Fareler İcin Malzemeler:
100 g bitter cikolata
75 g krema
110 gr cikolatalı biskuvi kırıntılarını
24 gumuş dekorasyon şeker draje
25 g dilimlenmiş badem
12 adet uzun kırmızı meyan şekeri (kuyruk icin)
Cikolata Fareler Yapılışı:
Cikolataları ben mari usulu eritin ve krema ile karıştırın 1 su bardağı cikolatalı biskuvi kırıntılarının icine dokun ve karıştırın Kapağını kapatıp sertleşene kadar buzdolabında bekletin
Karışımdan bir fare icin bir buyuk yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın ancak farenin burun bolumunu daha ince şekillendirerek, fare şeklini almasını sağlayın
Her fare, gozler icin draje şekerleri, kulaklar icin badem dilimlerini ve kuyruk icin bir meyan şekerini kullanın Yerlerine yerleştirin
Doğum Gunu Pastası Tarifi
Doğum Gunu Pastası İcin Malzemeler:
Malzeme Listesi
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İcin:
2 Su B Sut
6 Corba Kaşığı Toz Şeker
2 Corba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Corba K Kopurtulmuş Şanti
3 Muz
Islatmak İcin:
Yarım Ananas
2 corba kaşığı toz şeker
1 Cay B Su
Uzeri İcin:
1 Pk Toz Şanti
imagesguzeldogumgunuikramlari5ad3dbc05a3d2
Doğum Gunu Pastası Yapılışı:
Tencereye sutu dokuyoruz Uzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin icerisine kopurtulmuş şantiyi koyup cırpıyoruz
Uzeri İcin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Uzerine sutu dokup mikserle cırpıyoruz
Islatmak İcin: Rondonun icerisine ananası, şekeri ve suyu koyup cırpıyoruz Sade ve kakolu keki us uste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepceli kek kalıbının icerisine alıyoruz Uzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine hazırlamış olduğumuz kremayı suruyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın uzerine yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz Kremanın uzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz Uzerine krema suruyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını suruyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Uzerine kremasını surup buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz Buzdolabından cıkartıp uzerine şantisini suruyoruz Kalıptan cıkartıp cikolata parcacıkları ile uzerini susluyoruz