Modoratör
Yeni Üye
Güzellik salonu açmak için ustalık belgesi şart mı?
Meslek Liselerinin 3 yıllık programlarından mezun olanlar, alanları ile ilgili bir daldan ustalık sınavına girip başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar. Cilt Bakımı ve Güzellik alanında kendi iş yerini açabilir. İşe girmede tercih sebebidir. Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Güzellik merkezi ruhsatı nasıl alınır?
Güzellik merkezi ruhsatı nasıl alınır?
Genel olarak bahsedecek olursak, güzellik merkezi ruhsatı için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:
- Vergi Levhası
- Kira Kontratı
- Tapu.
- Faaliyet Belgesi.
- İmza Sirküleri.
- Ticaret Sicil Gazetesi.
- Güzellik merkezinde kullanılan cihazların fotoğrafları
- Vekaletname (vekalet gerekiyorsa)
Güzellik salonu en az kaç metrekare olmalı?
Güzellik salonu en az kaç metrekare olmalı?
GÜZELLİK SALONU İŞLETMECİLİĞİNDE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN KRİTERLER : Kapalı alanı en az 75 m² olmalıdır. gereken belgeler arasına "Veraset İlamı (fotokopi)" da konulmalıdır. Ayrıca kira sözleşmesinde veraset ilamında adı geçen mirasçının/mirasçıların da imzası/imzaları bulunmalıdır.
Güzellik uzmanlığı ustalık belgesi ne işe yarar?
Ustalık Belgesine Sahip Olanlar Yada İş Yerlerinde Belge Sahibi Personel Çalıştıranlar Bağımsız İş Yeri Açabilir. Ustalık Belgesi Eski Adı Çıraklık Eğitim Merkezi Olan Mesleki Eğitim Merkezleri Tarafından Verilmektedir. Ustalık Belgesi Almak İsteyenler Mesleki Eğitim Merkezlerine Başvuruda Bulunmalıdır.
Güzellik salonu açmak için hangi belgeler gerekli?
Güzellik salonu açmak için hangi belgeler gerekli?
Güzellik Salonu Açarken Gereken Belgeler?
- Nüfus cüzdanı fotokopisi.
- İkametgah belgesi.
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Adli sicil kaydı
- Meslek dalınıza göre ustalık belgesi.
- Vergi levhası
- Tapu fotokopisi.
- Sigorta veya Bağkur belgesi.
Güzellik merkezi açmak için sertifika nasıl alınır?
Güzellik merkezi açmak için sertifika nasıl alınır?
Güzellik Uzmanı Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin "Kuaförlük ve Cilt Bakımı" bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların "Güzellik Uzmanlığı" sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.
Güzellik salonları hangi odaya bağlı?
İSTANBUL GÜZELLİK UZMANLARI VE GÜZELLİK SALONU İŞLETMECİLERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODASI | İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği / İSTESOB.
Güzellik merkezlerine yasak geldi mi?
Güzellik merkezlerine yasak geldi mi?
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Kısmi Kapanma" konulu genelge gönderdi. Genelge'de yer alan ifadelere göre, halı saha, yüzme havuzu, spor salonu, güzellik merkezi/salonları, hamam ve saunalar, lunaparklar ve tematik parkları faaliyetlerine 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar geçici olarak ara verecek.
Güzellik uzmanlığında para var mı?
Güzellik uzmanlığında para var mı?
Bu işin eğitimini alarak. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan kadınlar kendilerine dükkan açabiliyor ya da başka bir güzellik merkezinde çalışabiliyor. 6 aylık Güzellik Uzmanlığı ve Estetisyenlik kursu için 6 bin ila 10 bin lira ücret ödeyerek meslek sahibi olabiliyorlar.