haberci
Meraklı Üye

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili davada yeni gelişmeler yaşandı. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıkların jürisi tam kadro hazır bulunurken, mahkemeye SEGBİS aracılığıyla bağlanan sanıklar da duruşmada yer aldı. Firari sanıklar ise duruşmaya katılmadı.
Mahkeme başkanı, dava dosyasındaki gelişmeleri paylaşarak müşteki avukatına söz verdi. Avukat, "Bu dava sonucunda bazı sanıklara karar verilse de, henüz üç kişinin tespit edilememesi toplumda adalet eksikliği hissi yaratmaktadır. Tüm sanıkların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Geçmişte yaşanan benzer bir olayda dosya faili meçhul kalmıştı, bu sefer aynı hatayı yapmayalım" şeklinde konuştu.
Savcı ise esas hakkındaki görüşünü sunabilmek için süre talep etti. Tutuksuz sanıklar için adli kontrol tedbirlerinin devamını isteyen savcı, tutuklu sanık hakkında ise tutukluluğunun devamını talep etti. Tutuksuz sanıklardan biri olan Göktaş, savcının yeterince araştırma yapmadığını iddia ederek kimliklerin tespit edilebileceğini belirtti.
Diğer sanıklar ise herhangi bir taleplerinin olmadığını ifade etti. Tutuklu sanık Bozkır ise en az ceza alması gerektiğini savunarak, "Benim hakkımda somut deliller olmamasına rağmen tutukluyum. Cinayet günü İstanbul'daydım ancak tutuklu bulunmaktayım. Tahliyemi istiyorum" dedi.
Avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Firari sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar veren mahkeme, Hablemitoğlu suikastının ardındaki üç kişinin kimliğinin tespiti talebini reddetti. Tutuklu sanığın tutukluluğunun devamına ve adli kontrol altındaki diğer sanıkların da adli kontrollerinin sürmesine karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 20 Ekim'e erteledi. Ayrıca 19 Eylül'de tutuklu sanığın tutukluluk durumunun inceleneceği belirtildi.