Hadislerden Seçmeler...

Kıyametin vukuu sırasında insanlar hakkında ayetler

salat-ı tefriciye duası nasıl okunmalı

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.665
Meslek
Webmaster
Hadislerden Seçmeler

Allah Resulü bir gün ashabına: Cennetliklerin kimler olduğunu size bildireyim mi? diye sordu Bildir ya Resulallah! dediler Halk arasında hor görülüp hiçe farzedilen, gösterişsiz her mü'mindir ama, o bir hususta Allah'a ant etse, emin Allah onun yeminini nafile çıkarmaz, doğrular Peygamberamiz ashabına her yerde sordu: Size Cehennem ehlini de bildireyim mi? Bildir ya Resulallah, dediler Onlar iri vücutlu, duygusuz, kaba davranışlı, gururlanarak yürüyen, kibirli kimselerdir
Hadis (BuhariMüslim

Allah Resülü: Tacirler (özgürlük meslek erbabı ve esnaflar), facirlerin (günahkarların) ta kendileridir, buyurdu Ashap: Ey Allah'ın Resulü, Allah alış verişi helal kılmadı mı? Diye sordular Allah'ın Resulü şu cevabı verdi: Evet, fakat onlar sattıkları mallar hakkında konuşurlarken yalan konuşurlar Yalan yere yemin ederler de günaha girerler (Bu yüzden alış verişlerinin bereketi gider Günahlara girerler)
Hadis (Ramuz)

Allah Resülü: Cennet bahçesine uğradığınızda kendinizi besleyiniz, buyurdu Sahabiler: Ya Resulallah, Cennet bahçeleri nerededir? diye sordular Peygamberimiz: Allah'ın anıldığı, zikir mescidleridir, buyurdu(Tirmizi) İbni Abbas'ın rivayetinde:İlim meclisleridir, buyurdu(Taberani) Ebu Hureyre'nin rivayetinde: Mescidlerdir, buyurdu Sahabiler: Beslemek nedir? diye sordular Resulüllah: Subhanallah, Elhamdülillah ve Allahu Ekber (çağırmak)dir buyurdu(Tirmizi)
Hadisi Şerif (Taberani

Zandan sakının Çünkü zan, insanın içinden geçen en yalancı düşüncedir İnsanların bakımlı ve özel hayatını araştırmayın Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın Birbirinize aleyhinde fayda yarışına girmeyin Birbirinizi kıskanmayın Birbirinize karşısında kin beslemeyin Birbirinize sırt çevirmeyin Ey Allah'ın kulları! Kardeşler olun!
Hadis (Buhari

Ashaptan Muğire anlatıyor: Bir gün sarımsak yedim, Allah Resulünün namaz kıldığı yere geldim; baktım ama bir rek'at kılmışlar Mescide girdiğimde (bendeki) sarımsak kokusu (etraftan) hissedildi, namazını tamamlayınca, Allah Resulu şöyle buyurdu: Kim bu bitkiden yerse, kokusu kendinden tamamen gitmedikçe bize yaklaşmasın Namazı kılıp Resulullah'ın yanında geldim Bana elini ver! dedim Elini alıp gömleğimin yeninden sokarak ta göğsüme kadar götürdüm Göğsümdeki çarpıntıyı görünce, Allah Resulü şöyle buyurdu: Sen sarımsak yemekte haklısın, çünkü özrün var
Hadis (Ebu Davud *

Kıyametin vukuu sırasında insanlar hakkında ayetler

salat-ı tefriciye duası nasıl okunmalı

1. Konular

1. 1.283.041
  2. Mesajlar

1. 1.684.478
  3. Kullanıcılar

1. 32.316
  4. Son üye

Geri
Üst Alt