Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Halil i Ahmer ne demek?

Docusign imza gecerli mi?

Yazilim sahtekarligi kurbani ne demek?

Modoratör

New member
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Halil i Ahmer ne demek?

11 Haziran 1868'de bir grup idealist doktor "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti"ni kurdu. Cemiyet 1877 yılında "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti" adını aldı.

Kızılaya ismini kim verdi?

Kızılaya ismini kim verdi?
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR. 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir.

KIZILAY ilk adı nedir?

KIZILAY ilk adı nedir?
Cemiyet, 14 Nisan 1877'de resmen kuruldu. Meclis-i Umum-u Sıhhiye İkinci Reisi Hacı Arif Bey cemiyet başkanı olarak görevlendirildi. 19 Nisan 1877'de yapılan ikinci toplantıda cemiyetin adı "Osmanlı Hilâl-i Ahmer Cemiyeti olarak belirlendi.

KIZILAY haftası ne yapılır?

Kızılay Haftası'nda Türk Kızılay'ın faaliyetleri ve hizmetleri farklı etkinliklerle anlatılıyor. Kızılay haftası kutlamaları kapsamında gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta, Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

Hilali ekber ne demek?

Hilali ekber ne demek?
kurtlar vadisi dizisinde polat alemdar in, hesabina calistigini soyleyerek testere necmi ile dalga gectigi kurum. ilk olarak "mecruhin ve marda-yı askeriyeye imdat ve muavenet cemiyeti" adı ile kurulmuş olan bugünkü kızılay'ın 1877 yılında aldığı isim.

Kızılay ismi nedir?

Kızılay ismi nedir?
Abdullah Bey, Kırımlı Aziz Bey ve Serdar-ı Ekrem Ömer Paşa'nın girişimleriyle kurulmuştur. 1877'de "Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1923'de "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti", 1935'te "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını Ulu Önder Atatürk vermiştir.
Kızılay hangi isimle kuruldu?​
Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. 1947'de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kızılay Haftası Okul Öncesi nedir?

Kızılay Haftası Okul Öncesi nedir?
Kızılay'a yaptığımız yardım fakire, fukaraya, felakete uğrayanlara yapılmış sayılır. Biz de bir gün felakete uğrarsak, Kızılay bizim de yardımımıza koşar. 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanır.

Hilali Ahmere nedir?

Hilali Ahmere nedir?
Osmanlı İmparatorluğu'nun girdiği savaşlarda yaralanan askerlere yardım etmek için "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan, 1923'te "Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti" adını alan ve Atatürk tarafından "Kızılay" ismi verilen dernek, dünyanın dört bir tarafında 150 yıldır insanlığa hizmet veriyor.

Kızılay kime satıldı?

MADEN SUYU FABRİKALARI, HASTANELER, ÇADIR FABRİKALARI DEVREDİLDİ Holdinge bağlı altı şirketten biri olan Kızılay İçecek Şirketi'ne tüm maden suyu fabrikaları devredilerek işletme hakkı verildi. Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Şirketi'ne de Kızılay'ın altı binin üstündeki gayrimenkulü devredildi.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulan ve günümüzde Türkiye Kızılay Derneği olarak bilinen kuruluş, ilk olarak 11 Haziran 1868'de "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" şeklinde adlandırılmıştır. Daha sonra 1877 yılında ismi "Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti" olarak değiştirilmiştir. Daha ilerleyen yıllarda ise 1947'de ismi "Türkiye Kızılay Derneği" olarak değiştirilmiştir. Kuruluşa "KIZILAY" adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kızılay Haftası, Türk Kızılay'ın faaliyetlerinin ve hizmetlerinin farklı etkinliklerle anlatıldığı bir haftadır. Bu hafta kapsamında gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmakta ve Türkiye genelinde şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenmektedir.

Hilali Ahmer, Osmanlı İmparatorluğu'nun girdiği savaşlarda yaralanan askerlere yardım etmek amacıyla kurulan bir dernektir. Başlangıçta "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan dernek, daha sonra 1923'te "Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti" adını almış ve son olarak Atatürk tarafından "Kızılay" ismi verilmiştir.

Kızılay, oularak kurulmuş ve savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmeyi amaçlayan bir cemiyettir. 1947 yılında ise "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Atatürk, kuruluşa "KIZILAY" adını vermiştir.

Eski metinlerde "Hilali Ekber" olarak geçen ifade, aslında Osmanlı Hilâli Ahmer Cemiyeti'nin 1877 yılında aldığı ismiyle ilgilidir. Bu ifade, Kızılay'ın tarihçesiyle ilgilidir ve kuruluşuna atıfta bulunmaktadır.

Son olarak, Kızılay'a ait bazı fabrikalar ve gayrimenkuller, bir holdinge devredilmiştir. Holdinge bağlı şirketlere maden suyu fabrikaları ve gayrimenkullerin devredilmesi söz konusudur.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri