haberci
Efsanevi Üye

Hamas, Gazze Şeridi'nde ABD-İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın sözde yardımlarının Filistinlilerin ölümüne neden olduğunu iddia etti.
Hamas, Haaretz gazetesinde yer alan askerlerin itiraflarına dayanan bir habere tepki gösterdi. Filistinlilerin insani yardım dağıtım noktalarında öldürüldüğünü belirten haber, Gazze'deki yardım merkezlerine yakın bölgelerdeki Filistinlilere ateş açma emri verildiğini ortaya koydu.
İsrail ordusunun, sözde yardım merkezlerindeki Filistinlilere karşı açtığı ateşin hiçbir haklı gerekçesi olmadığı vurgulandı. Açıklamada, Gazze'deki İsrail ordusunun ahlaki değerlerden uzaklaştığı belirtildi.
Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilerin sistematik bir şekilde öldürülmesi, savaş suçu olarak nitelendirilerek Netanyahu liderliğindeki İsrail yönetiminin vahşetinin bir kanıtı olarak gösterildi.
BM'ye, Gazze'de işlenen suçlarla ilgili uluslararası bir soruşturma komitesi kurulması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması çağrısında bulunuldu.
İsrail askerlerinin, insani yardım dağıtım noktalarında bekleyen Filistinlileri doğrudan hedef almak için ateş açtığı ortaya çıktı. Bir asker, görev yaptığı bölgede günlük olarak birkaç Filistinlinin öldürüldüğünü ve insanlara düşman gibi davranıldığını belirtti.
İsrail ordusunun, Gazze'de işbirlikçi milislerle birlikte çalışarak yardım merkezlerinde Filistinlilere ateş açtığı itiraf edildi. Sonuç olarak, Gazze'deki insani yardım dağıtım bölgelerinde 516 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 3,799 kişinin yaralandığı bildirildi.