T
theking
Guest
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı kaynar su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Hamburger Ekmeği Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına kaynar su dökelim.
Tereyağ at karıştırarak erit sonra sütü ve yoğurt dök karıştıralım.
Şeker ve maya döküp karıştıralım. Undan azar azar ek et karıştırmaya devam edelim.
Tuzu da at karıştır. Sonra elinizle ele yapsan yumuşak bir hamur yoğurun.
En az 5 dk yoğurun. Sonra üzerini kapatıp 45 dk mayalandırın.
Mayalanan hamurun havasını alın. Elinizi hafif yağlayıp 10- 12 adet yuvarlak beze yapıp pişirme kâğıdının üzerine koyun.
Üzerine fırçayla su sürüp susam atın. 15 -20 dk mayalandırıp. 210 derece fırında kızarana kadar pişirin.
1 su bardağı kaynar su
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Hamburger Ekmeği Tanımı Yapılışı
Karıştırma kabına kaynar su dökelim.
Tereyağ at karıştırarak erit sonra sütü ve yoğurt dök karıştıralım.
Şeker ve maya döküp karıştıralım. Undan azar azar ek et karıştırmaya devam edelim.
Tuzu da at karıştır. Sonra elinizle ele yapsan yumuşak bir hamur yoğurun.
En az 5 dk yoğurun. Sonra üzerini kapatıp 45 dk mayalandırın.
Mayalanan hamurun havasını alın. Elinizi hafif yağlayıp 10- 12 adet yuvarlak beze yapıp pişirme kâğıdının üzerine koyun.
Üzerine fırçayla su sürüp susam atın. 15 -20 dk mayalandırıp. 210 derece fırında kızarana kadar pişirin.