Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Hamilelikte Genital Sigil neden cikar?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Hamilelikte Genital Siğil neden çıkar?​

Gebelik döneminde ortaya çıkan genital siğiller, önceden vücuda giren HPV Virüsü nedeni ile ortaya çıkar. Genital siğilden korunmak için, bu lezyona neden olan Human Papilloma Virüsü’nden korunmak gerekir.

Verrutol genital siğile sürülür mü?​

SALİSİLİK ASİT & Flourourasil : Verrutol® olarak bilinen preparattır. Çoğunlukla el parmak ayaklardaki kutanöz siğilleri tedavi etmek için kullanılmaktadır. Genital siğillerde de kullanımı söz konusudur. İnce bir tabaka olarak siğilin üzerine günde 3-4 kez sürülür.

Hamileyken siğil yakılır mı?​

Hamileyken siğil yakılır mı?
Ancak çok büyük siğillerde cerrahi olarak çıkarılması gerekebilir. Siğillerden kurtulmak için daha yaygın olarak kullanılan bir prosedürdür. Hamilelikte siğil yaktırma yada lazerle siğil tedavisi genital bölgedeki siğiller için önemli bir alternatiftir.

Doğumdan sonra HPV geçer mi?​

Doğumdan sonra HPV geçer mi?
HPV ve doğum Doğum sırasında HPV virüsünün bebeğe geçme riski oldukça düşüktür. Ayrıca, bebeğe geçmesi durumunda da, virüs genellikle kendi kendine temizlenmektedir. Genellikle, genital siğiller ile doğum yapan kadınların bebeklerinde herhangi bir komplikasyon görülmemektedir.

Gebelikte siğil nedir?​

Hamilelikte genital siğil tipik olarak kadınların cinsel organlarının dokularında etli büyüme olarak görülürler, ancak birçok gebede hiçbir zaman semptom göstermez. Genital siğiller, Hpv adı verilen virüslerin belirli tiplerinden kaynaklanır. HPV, tüm cinsel yolla bulaşan hastalıkların en yaygın olanıdır.

HPV virüsü varken hamileliği etkiler mi?​

HPV ve doğum Genellikle, genital siğiller ile doğum yapan kadınların bebeklerinde herhangi bir komplikasyon görülmemektedir. Bununla birlikte, HPV virüsüne bağlı rahim ağzı kanseri olan kadınlarda da doğum güvenle gerçekleşebilir.

HPV virüsü olanlar normal doğum yapabilir mi?​

HPV virüsü olanlar normal doğum yapabilir mi?
Virüs, anne karnındayken bebeğe bulaşmaz. Özellikle HPV olup normal doğum yapanlar, bebeğe bulaş açısından en büyük risk grubudur. Ancak bu durumda bile bebeğe kesin bulaş yaşanmayabilir. HPV’nin bebeğe bulaşı, bebeğin ses tellerinde papillom (kitle) oluşumuyla sonuçlanabilir.

Siğil bebeğe geçer mi?​

Siğil bebeğe geçer mi?
Gebelikte görülen genital siğil durumu, bazen kondilomların doğum kanalını tıkamasına, sonuç olarak da normal doğum yapılamamasına sebebiyet verebilmektedir. Virüs, anne karnındayken bebeğe bulaşmaz.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Genital siğiller, gebelik döneminde ortaya çıkabilen bir durumdur ve genellikle daha önce vücuda giren Human Papilloma Virüsü (HPV) nedeniyle oluşurlar. Bu virüs cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır ve genital siğillerin oluşumunu tetikleyebilir. Genital siğillerden korunmak için HPV'den korunmak önemlidir.

Verrutol adı verilen preparat genellikle el, parmak ve ayaklardaki kutanöz siğillerin tedavisinde kullanılır. Ancak genital siğillerin tedavisinde de kullanılabilir. İnce bir tabaka halinde siğilin üzerine günde 3-4 kez uygulanması önerilir.

Hamilelikte genital siğillerin tedavisi konusunda dikkatli olmak gerekir. Genellikle küçük siğillerde ilaç tedavisi tercih edilirken büyük siğillerde cerrahi müdahale gerekebilir. Siğillerin yakılması veya lazerle tedavi edilmesi gibi yöntemler bazı durumlarda gerekebilir. Ancak bu tür tedavilerin hamilelik sırasında yapılması konusunda doktorunuzun gözetiminde olmanız önemlidir.

Doğum sırasında HPV virüsünün bebeğe geçme riski genellikle düşüktür ve bebeğe geçse bile genellikle kendi kendine temizlenir. Genital siğillerle doğum yapan kadınların bebeklerinde genellikle herhangi bir komplikasyon görülmez.

Hamilelikte genital siğiller, kadınların cinsel organlarındaki dokularda etli büyümeler olarak ortaya çıkabilir. Hpv virüslerinin belirli tiplerinden kaynaklandığı için bu durumun temelinde HPV virüsü yatar. HPV genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıkların en yaygın olanıdır ve genital siğillerin oluşumuna neden olabilir.

HPV virüsü olan kadınların genellikle doğum yapmalarında bir engel yoktur. Ancak virüsün bulaşma riskini en aza indirmek için doktor önerilerine dikkat edilmelidir. Bebeğe doğum sırasında HPV'nin bulaşma riski düşüktür, ancak yine de dikkatli olmak önemlidir.

Son olarak, genital siğillerin bebeğe bulaşma olasılığı genellikle gebelik sırasında bebeğin enfekte olmasına neden olmaz. Ancak siğillerin doğum kanalını tıkaması durumunda normal doğum zorlaşabilir. Bu nedenle, genital siğillerin tedavisi ve takibi gebelik sürecinde önem arz eder.
 

Benzer konular

Hamilelikte genital siğil çıkar mı? Ek olarak, bazı kadınlar hamile iken normalden daha büyük genital siğiller geliştirir. Genital siğiller gebelikte çoğalabilir yada aynı kalabilir ancak gebelikte bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle siğillerin çoğalma ihtimali yüksektir. Genital siğil...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Genital siğil bebeğe geçer mi? Gebelikte görülen genital siğil durumu, bazen kondilomların doğum kanalını tıkamasına, sonuç olarak da normal doğum yapılamamasına sebebiyet verebilmektedir. Virüs, anne karnındayken bebeğe bulaşmaz. Özellikle HPV olup normal doğum yapanlar, bebeğe bulaş açısından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
HPV 16 virüsü olan hamile kalabilir mi? Tedavi edilmediğinde cinsel yolla bulaşan birçok hastalık kısırlığa yol açabilir. Bununla birlikte, HPV, gebe kalma yeteneğinizi etkilememektedir. HPV doğuştan gelir mi? HPV ile enfekte olmuş anneden gebelik ve doğum sırasında bebeğe de bulaşabildiği...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Eldeki siğil başkasına bulaşır mı? Siğiller, çoğunlukla insanlar tarafından fark edildikten sonra bile çok fazla önemsenmezler. Oldukça bulaşıcı olduğu için tedavi olmayan kişiden başkalarına temas ya da aynı eşya veya ortak kullanım alanlarından rahatlıkla geçebilmektedir. Genital siğil ne...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Siğil tehlikeli mi? Siğiller genel olarak iyi huylu olduğu için tehlikeli sınıfında yer almaz. Ancak bazı durumlarda belirli bölgelerde çıkanlara dikkat etmekte fayda vardır. Bunun için mutlaka cilt hastalıkları doktoruna görünmek ve gerekli tetkikleri yapmakta fayda var. Bu konuyu atlamamanız...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips