Modoratör
Yeni Üye
Hamsi nasıl dizilir?
Yağ ısındıktan sonra kısık ateşe alınır. Kızartma yağının kızması balıkların daha iyi pişmesine ve daha az yağ çekmesine katkı sağlar. Seri bir şekilde hamsiler kuyrukları ortada kalacak tarzda olmak üzere yan yana birbirlerine değecek sıkılıkta çiçek şeklinde tavaya dizilir.
Hamsi ile neler yapılır?
Hamsi ile neler yapılır?
Hamsi Tarifleri
- Hamsi Köftesi.
- Hamburger.
- Hamsi Kopsiya.
- Hamsi Buğulama.
- Hamsi Çorbası
- Hamsi Dıblesi.
- Hamsi Dolması
- Hamsi Ekşilisi.
Fırında Hamsi tava nasıl yapılır?
Fırında Hamsi tava nasıl yapılır?
Fırında Pratik Hamsi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Derin bir tabağın içerisinde mısır unu ve tuzu karıştırın.
- Ayıklanmış hamsileri mısır ununa bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine bir fırça ile ayçiçek yağı sürün.
- 30 dakika fırınlayın ve servis edin.
Hamsi tava ile ne gider?
Hamsinin Yanına Ne Gider?
- Brokoli Çorbası
- Mercimek Çorbası
- Erişte Çorbası
- Roka Salatası
- Karamelize Soğan Mezesi.
- Mor Lahana Salatası
- Marul Salatası
- Fırında Kremalı Patates.
En güzel hamsi nasıl yapılır?
En güzel hamsi nasıl yapılır?
Hamsileri ayıkladıktan sonra soğuk suyla yıkayıp bir süzgeçle iyice suyunu süzün. Tavada sıvı yağı kızdırın. Suyu süzülen hamsileri tuzla karıştırdığınız mısır ununa bulayıp kurukları iç tarafa gelecek şekilde tavaya dizin. Alt tarafları kızardıktan sonra bir başka tava ile ters yüz edin ve diğer tarafını pişirin.
Fırında balık kızartması nasıl yapılır?
Fırında balık kızartması nasıl yapılır?
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye biraz yağ gezdirdim ve onu yaydım. Mısır ununu bir tabağa koydum. Hamsileri alıp, mısır ununa bulayıp tepsiye dizdim. En son fırına atmadan önce tekrar balıkların üzerinden az bişey yağ gezdirdim ve 200 derecede 45 dk falan fırına attım.
Hamsi hangi unla olur?
– Hamsiler teker teker mısır ununa bulunuyor. Dilerseniz bu aşamada unun içine baharat yada tuz ilavesi de yapılabiliyor. – Çok geniş olmayan balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökülüyor.