Hamur işi ne yapsam?
Hamur işi Tarifleri- Kolay Sarıyer Böreği. Kuş üzümlü çıtır çıtır Sarıyer Böreği bu kez sizin mutfaktan çıkıyor…
- Pazılı Açık Börek. Görüntüsüyle pizzayı çağrıştırsa da, kıtır lezzetli hamuruyla gerçek bir börek yiyeceksiniz.
- Lorlu Kolay Gözleme.
- Sodalı Börek.
- Mayasız Peynirli Poğaça.
- Zeytinli Açma.
- Açma.
- Peynirli Muska Böreği.
Kolay hamur işleri nelerdir?
Kolay hamur işleri nelerdir?Yeni Hamur İşi Tarifleri
- Kek Kalıbında Peynirli Börek. 6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 40dk Pişirme.
- Karnıyarık Poğaça. 6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme.
- En Kolay En Lezzetli Otlu Tava Böreği.
- El Açma Börek.
- Tavada Yufkasız Börek.
- Mini Pizza Poğaçalar.
- Kahvaltılık Mini Dereotlu Poğaça.
- Tarif Sorduran Poğaça Tarifim.
Undan tavada ne yapılır?
Undan tavada ne yapılır?Tavada Hamur İşleri | Yemek Tarifleri
- Tava Pidesi.
- Tavada Pizza.
- Çörek Otlu Pişi.
- Sucuklu Kaşık Dökmesi.
- Kaşık Dökmesi.
- Kahvaltılık Çörek.
- Tavada Lahmacun.
- Yufkadan Fındık Lahmacun.
Mayasız hamur yoğurulur mu?
Mayasız Hamur Tarifi Nasıl Yapılır? Bir kapta yumurtalar, yoğurt, su ve tuz karıştırılır. Un ve karbonat yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Yumuşak, ele yapışır bir hamur elde edilir.Mayasiz hamur nasil Kabartilir?
Mayasiz hamur nasil Kabartilir?Mayasız Puf Kabaran Hamur (Pişi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurt ve kabartma tozu yoğurma kabında karıştırılır.
- Hemen sonra yumurta ve tuz eklenir ve karıştırılır.
- En son olarak yavaş yavaş un ekleyerek yoğurulur ,ele yapışmayacak bir hamur yapılır.
- 5 dakika hamur dinlendirilir.
Un ile ne yapabilirim?
Un ile ne yapabilirim?Unla Yapılan Yiyecekler
- Ekmekler. Ahlat’ta evlerde dört çeşit ekmek yapılmaktadır.
- Sac ekmeği: Ekmeğin mayası geldiğinde ve tandır yakıldığında (alevliyken) önce sac ekmeği pişirilir.
- Tandır ekmeği:
- Fetir:
- Cevizli fetir:
- Pitik:
- Haşil:
- Yağlı haşil: