- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 997
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Hangi çorbalar terbiye edilir?
Hangi Çorbaya Hangi Terbiye? Yoğurtlu terbiye pirinç ve şehriyeli çorbalarda tercih edilir. Limonlu terbiye genellikle etli çorbalarda ve sebzeli, taneli çorbalarda tercih edilir. Sütlü terbiye pirinç ve şehriyeli çorbalar ile sebzeli çorbalarda kullanılır.
Unlu terbiye nasıl yapılır?
Unlu terbiye nasıl yapılır?
5- UNLU TERBİYE : Bir kaşık un ile bir kaşık tereyağının tavada, pembeleşinceye kadar, kavrulması ile elde edilir. Terbiye çorbaya karıştırılırken; çorbanın ateşi kısılır, çorbadan bir kepçe çorba alınarak terbiyeye ilave edilip karıştırılır ve çorbaya yavaşça ilave edilerek, karıştırılır.
Terbiyeli yayla çorbası nasıl yapılır?
Terbiyeli yayla çorbası nasıl yapılır?
Suyu derin bir tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz karışımını ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan sudan terbiye karışımına azar azar ilave edip, hızlıca karıştırın.
Çorbanın terbiyesi kesilirse ne yapmalı?
Çorba Terbiyesi Kesilirse Ne Yapmalı?
- Çorba kesilirse ayrı bir kapta tekrar un ve yoğurt karışımı yapın.
- Az miktarda yaptığınız bu karışımı ılıştırarak çorbaya ekleyin.
- Yavaş yavaş kısık ateşte karıştırın. Böylece çorbanın düzelecektir.
Çorba Meyanesi nasıl olur?
Çorba Meyanesi nasıl olur?
Karıştırma kabında yumurta sarısı, un ve yoğurt boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde çırpılır. Terbiyenizi çorbaya katarken çorbanın kısık ateşte olması önemlidir. Karışım yoğurt içerdiğinden yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ile karıştırılır ve çorbaya öyle ilave edilir.
Çorbanın terbiyesi nasıl yapılır?
Çorbanın terbiyesi nasıl yapılır?
Bu terbiye genelde taneli çorbalarda daha çok kullanılır. Çorbanıza hem kıvam hem de ekşilik katmak için birebirdir. Yapılışı: Bir kaseye yumurta sarısı, yoğurt ve unu ekleyip güzelce çırpalım, çorba kaynadıktan sonra ilave edip karıştıralım ve tekrar kaynayınca çorbamız hazırdır.
Çorba Meyanesi nasıl hazırlanır?
Çorbasının terbiyesi nasıl oluyor?
Çorbasının terbiyesi nasıl oluyor?
Yoğurt çorbasının terbiyesi nasıl olur?
Yoğurt çorbasının terbiyesi nasıl olur?
Yoğurt çorbası malzemeleri nelerdir?
Yapımı için malzemeler
- 6 su bardağı su.
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı un.
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı yoğurt.
- 2 çay kaşığı tuz.
- Kuru nane.
- Tereyağı
Çorbanın kesilmemesi için ne yapmalıyız?
Çorbanın kesilmemesi için ne yapmalıyız?
Sıvı Yağ Eklemek. Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Çorba kesilmesi nedir?
Çorba kesilmesi nedir?
yoğurtlu veya yumurtalı çorba terbiyesi çorba piştikten sonra yapılır ve tahmini bir 5 dk. içinde altı kapatılır. eğer yapılan terbiye kaynayan çorbanın suyu azar azar ilave edilerek ayrı bir kapta yavaş yavaş ısıtılmaz da bir anda kaynar çorbaya dökülürse çorba kesilir. …