- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.389
- Meslek
- Webmaster
Hangi hekim sendikası?
"Hekim Birliği" ya da tam adıyla "Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası" da Aralık 2021'de kurulan bir başka sendika. 17 Ocak 2022'de kurulan ve hekimlerin sorunlarını gündeme getirmeyi amaçlayan bir diğer yeni sendika da Tabip-Sen.
Eğitim sendikaları hangi partiye yakın?
Sendikaların çoğunluğunda Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim Bir Sen) AKP iktidarına yakın olduğu görüşü hâkim. Eğitim Bir Sen'in AKP iktidarından önce 18 bin olan üye sayısının bugün 80 bini aştığı biliniyor.
Sendika üye sayısı kaç olmalı?
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 9'uncu maddesine göre sendikaların yönetim kurullarında en az 3 en çok 9 üye bulunmalıdır.
Hekim-Sen kimin Sendikası?
HEKİMSEN – Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası
Kaç hekim sendikası var?
Hekim-Sen (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası), Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları bugün iş bırakma eylemi düzenliyor. Üç hekim sendikasının ortak eylemine Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) de destek veriyor.
Eğitim sendikaları nelerdir?