S
SoruCevap
Guest
Hangi marka telefonlarda Whatsapp kullanamayacak? Whatsapp, bazı marka telefonlarda kullanılamamaktadır. Özellikle eski nesil telefonlarda Whatsapp kullanılamayacak durumlarla karşılaşılabilir. İşletim sistemi olarak iOS 9 ve altını kullanan iPhone modelleri, Whatsapp'ı desteklememektedir. Aynı şekilde Android işletim sistemi olarak da Android 4.0.3 ve altı sürümleri Whatsapp için uyumsuzdur. Samsung, LG, Sony gibi popüler markaların eski modelleri de Whatsapp kullanımı için uygun değildir. Bu telefonlarda Whatsapp kullanmak isteyenler, güncel bir işletim sistemine sahip yeni bir telefon tercih etmelidir.
İçindekiler
Whatsapp, popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır ve birçok marka telefonla uyumludur. Ancak bazı marka ve modellerde Whatsapp kullanılamamaktadır. Bu markalar arasında özellikle eski ve güncellemeleri almayan telefonlar bulunmaktadır.
Örneğin, Nokia 3310 gibi eski bir modelde Whatsapp kullanmanız mümkün değildir. Ayrıca Blackberry OS işletim sistemine sahip Blackberry telefonlar da Whatsapp desteğini sonlandırmıştır.
Diğer bir marka ise Windows Phone işletim sistemine sahip olan Microsoft Lumia telefonlardır. Microsoft, Windows Phone işletim sistemini desteklemeyi bıraktığı için bu telefonlar artık Whatsapp kullanamamaktadır.
Ayrıca, iOS 9 işletim sistemine sahip olan iPhone modelleri de Whatsapp'ın güncel sürümlerini desteklememektedir. Bu modeller arasında iPhone 4 ve daha eski modeller bulunmaktadır.
Whatsapp'ın kullanılamadığı diğer markalar arasında özellikle Çin merkezli telefon üreticileri olan Huawei, Xiaomi ve OnePlus bulunmaktadır. Bu markaların bazı modelleri, Whatsapp'ın güncel sürümlerini desteklememektedir.
Genel olarak, Whatsapp'ı kullanmak istediğiniz telefonun marka ve modelinin güncellemeleri destekleyen bir işletim sistemine sahip olması gerekmektedir. Aksi takdirde, Whatsapp'ı kullanmanız mümkün olmayabilir.
Özetlemek gerekirse, Nokia 3310, Blackberry OS işletim sistemine sahip Blackberry telefonlar, Windows Phone işletim sistemine sahip Microsoft Lumia telefonlar, iOS 9 işletim sistemine sahip iPhone modelleri, Huawei, Xiaomi ve OnePlus gibi markaların bazı modelleri Whatsapp kullanamayacak telefonlar arasında yer almaktadır.
Whatsapp kullanılamayan telefonlar arasında Sony Xperia Z1 Compact de bulunur.
LG G2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
Xiaomi Redmi 2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
Huawei P8 Lite ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
Motorola Moto G2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
İçindekiler
Hangi Marka Telefonlarda Whatsapp Kullanamayacak?
Whatsapp, popüler bir mesajlaşma uygulamasıdır ve birçok marka telefonla uyumludur. Ancak bazı marka ve modellerde Whatsapp kullanılamamaktadır. Bu markalar arasında özellikle eski ve güncellemeleri almayan telefonlar bulunmaktadır.
Örneğin, Nokia 3310 gibi eski bir modelde Whatsapp kullanmanız mümkün değildir. Ayrıca Blackberry OS işletim sistemine sahip Blackberry telefonlar da Whatsapp desteğini sonlandırmıştır.
Diğer bir marka ise Windows Phone işletim sistemine sahip olan Microsoft Lumia telefonlardır. Microsoft, Windows Phone işletim sistemini desteklemeyi bıraktığı için bu telefonlar artık Whatsapp kullanamamaktadır.
Ayrıca, iOS 9 işletim sistemine sahip olan iPhone modelleri de Whatsapp'ın güncel sürümlerini desteklememektedir. Bu modeller arasında iPhone 4 ve daha eski modeller bulunmaktadır.
Whatsapp'ın kullanılamadığı diğer markalar arasında özellikle Çin merkezli telefon üreticileri olan Huawei, Xiaomi ve OnePlus bulunmaktadır. Bu markaların bazı modelleri, Whatsapp'ın güncel sürümlerini desteklememektedir.
Genel olarak, Whatsapp'ı kullanmak istediğiniz telefonun marka ve modelinin güncellemeleri destekleyen bir işletim sistemine sahip olması gerekmektedir. Aksi takdirde, Whatsapp'ı kullanmanız mümkün olmayabilir.
Özetlemek gerekirse, Nokia 3310, Blackberry OS işletim sistemine sahip Blackberry telefonlar, Windows Phone işletim sistemine sahip Microsoft Lumia telefonlar, iOS 9 işletim sistemine sahip iPhone modelleri, Huawei, Xiaomi ve OnePlus gibi markaların bazı modelleri Whatsapp kullanamayacak telefonlar arasında yer almaktadır.
Hangi Marka Telefonlarda Whatsapp Kullanamayacak?
Whatsapp Hangi marka telefonlarda kullanılamaz? |
iPhone 4 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz. |
Samsung Galaxy S2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz. |
HTC Desire ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz. |
Nokia Lumia 520 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz. |
Blackberry Curve 9320 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz. |
Whatsapp kullanılamayan telefonlar arasında Sony Xperia Z1 Compact de bulunur.
LG G2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
Xiaomi Redmi 2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
Huawei P8 Lite ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.
Motorola Moto G2 ve daha eski modellerde Whatsapp kullanılamaz.