Modoratör
New member
Hangi uçuş okulu daha iyi?
Türkiye'nin En İyi Uçuş Okulları ListesiSıra | Uçuş Okulu | Puan
1 | THY Akademi | 9.6
2 | THK Üniversitesi | 8.7
3 | Gaziantep Üniversitesi | 8.5
4 | Özyeğin Üniversitesi | 8.3
Tam burslu pilotaj okurken para veriliyor mu?
ÖSYM tam burslu öğrenciler, uçuş eğitimi ücretinden muaftır. Uygulama/uçuş eğitimi bedeli 4 yılda ödenir ve her yılın ücreti 10 taksite bölünebilir.Pilot olmak kaç yıl sürer?
Pilot olmak kaç yıl sürer?Pilotaj Lisans Programı kaç yıllıktır? İngilizce hazırlık programı hariç 4 yıllık bir eğitim süresini kapsamaktadır.
Ücretsiz pilot olunur mu?
Ücretsiz pilot olunur mu?Lisans diploması olan kişiler pilotluk eğitiminde çok önemli bir avantaj elde ederler. Herhangi bir 4 yıllık üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, THY'nin Uçuş Akademisi'ne ücretsiz bir şekilde başvurabilirsiniz.
Uçuş Okulu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Gelişmiş ve son teknoloji ekipmanlara sahip bir uçuş okulu daha iyi bir eğitim verebilmektedir. Yenilikçi ve sürekli gelişmeye açık olmasına dikkat edin. Uçuş okulunun diğer okullar ile imzaladığı anlaşmaların olup olmadığına bakın. Bu anlaşmalar sayesinde daha fazla olanağa sahip bir sistemde eğitim alabilirsiniz.Lise mezunu pilot olabilir mi?
Pilot Olmak İçin Ne Mezunu Olmam Gerekiyor? Uçuş eğitimi almak için Türk Sivil Havacılık Mevzuatına göre lise mezunu olmak yeterlidir. Ancak havayolu işletmeleri çoğunlukla üniversite mezunu pilot istihdamını tercih etmektedir. Lise mezunu olanların havayollarında pilot olarak istihdam edilme şansı düşüktür.Kaç yaşında pilot olunur?
Kaç yaşında pilot olunur?a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak. ç) SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
Nasıl ücretsiz pilot olunur?
Nasıl ücretsiz pilot olunur?Herhangi bir 4 yıllık üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, THY'nin Uçuş Akademisi'ne ücretsiz bir şekilde başvurabilirsiniz. PİLOT OLMA ŞARTLARI NELERDİR? – Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı olmamak, – Daha önce THY A.O. ya da diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeni ile ayrılmış olmamak.