- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
Harç ödemeden dava açılır mı?
Adli Yardım Talepli Davasına ilişkin evrak, her türlü harç ve vergiden muaftır. Mahkeme, adli yardım talebi hakkında duruşma yapmaksızın karar verebilir. Ancak, talep hâlinde inceleme duruşmalı olarak yapılır.
Adli yardım parası ne zaman yatar?
Madde 7. (Değişik: RG 18/12/2008-27084) Adli yardımla görevlendirilen avukata, görevlendirmeye konu iş için asgari ücret tarifesinde gösterilen maktu ücretin üç katına kadarı baro yönetim kurulu kararı ile peşin ödenir.
Adli yardımdan yararlanan harç öder mi?
Adli yardım talebi kabul edilmişse, tüm yargılama harç ve giderleri yargılama sonuna kadar devlet tarafından karşılanır. Bu masrafa, yerel mahkeme kararına karşı başvurulacak istinaf ve temyiz giderleri de dahildir.
Nispi harç ödenmezse ne olur?
Harç peşin veya süresinde ödenmemiş ise, müteakip muamelelere ancak harç ödendikten sonra devam olunur." Nispi harçlarda ödeme zamanı ise aynı kanun'un 28. maddesinde belirtilmiştir, "(1) sayılı tarifede yazılı nispi harçlar aşağıdaki zamanlarda ödenir.
Adli yardım talebi ne kadar sürer?
Adli Yardım Talebinin Reddi Baro başkanı, yedi gün içinde karar verir, bu karar kesindir. Süresinde karar verilmediği taktirde talep ret edilmiş sayılır. Adli yardım taleplerinin reddine ilişkin mahkeme kararlarında sunulan bilgi ve belgelerin kabul edilmeme sebebi açıkça belirtilir.
Adli yardım talebi kabul edilirse ne olur?
Adli yardım talebi reddedilirse, ödeme gücünde sonradan gerçekleşen ciddi bir azalmaya dayanılarak tekrar talepte bulunulabilir. Adli yardım talebinin mahkemece kabulü halinde yargılama harç, avans ve giderleri de adli yardım kararı devam ettiği müddetçe kısmen ya da tamamen ödenmeyebilir.
Harç ücretini yatırmayan öğrencinin kaydı silinir mi?
Danıştay: Harcını yatırmayan öğrencinin kaydı silinemez.
Harç tamamlanmazsa ne olur?
Harcın eksikliği halinde mahkeme davacıya harcın tamamlanması için süre verir. Bu süre içerisinde harç tamamlanmazsa dosya işlemden kaldırılır. Şayet dosya süresi içerisinde yenilenmezse bu kez davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.