Hardal otu ne işe yarar?
Başlıca faydaları: Hazmı kolaylaştırmakta ve kabızlığı önlemektedir. Göğsü yumuşatan hardal otu öksürüğe de iyi gelmektedir. Ayrıca göğüs hastalıklarına iyi gelen bu ot bronşit ve de zatürreye de iyi gelir. Romatizma ağrılarına da iyi gelecek olan hardal otu, akciğer zarı iltihabında da iyileştiricidir.
Hardal nasıl bir çiçektir?
Hardal nasıl bir çiçektir?
Turp familyasından olan hardal otu, boyu 50 cm'ye kadar uzamaktadır. Bu otun yaprakları tüylüdür ve beyaz renkte veya sarı renkte çiçek açar. Dört köşeli, küçük ve sivri meyveleri tıp dünyasında kullanılmaktadır. Hardal otunun meyvesi çok küçüktür.
Hardal otunun zararları nelerdir?
Hardal otunun zararları nelerdir?
Hardal Otu Zararları Uzun süre cilde uygulandığı zaman kabarcıklara ve egzamaya sebep olabilir. Diğer hardal otu zararları ise özellikle siyah olanı tükettiğinizde boğazda tahriş, kalp yetmezliği, uyuşukluk, nefes alma güçlüğü yaşatabilir. Ayrıca ishal, koma ve ölüm gibi olumsuzlukların birçoğuna sebep olabilir.
Hardal otu yemeği nasıl yapılır?
Bir tencerede doğranmış soğan ve sarımsağı katı yağda çevirin ve üzerine hardal otunu döküp çevirmeye devam edin. Ot kendini salmaya başladığında yumurtalarınızı kırın, üzerine tuz ve pul biber ekip pişirin. Kahvaltıda bile doya doya yiyebileceğiniz bu lezzetin keyfine varın.
Hardal nasıl bir şey?
Hardal nasıl bir şey?
Hardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir.
Siyah hardal nasıl bir bitkidir?
Siyah hardal nasıl bir bitkidir?
Siyah hardal tohumu, özellikle baharat olarak da kullanılmakta olan bir tohumdur. Yemeklere lezzet katması için kullanılmakta olan siyah hardal tohumu, aynı zamanda da birçok faydaya sahiptir. Siyah hardal tohumu, sarı çiçekli ve otsu bir bitkidir.
Hardal otu ile neler yapılır?
Aşağıda tariflerini verdiğimiz salatalar gibi limon, zeytinyağı veya farklı otlarla lezzetlendirilerek tüketilebilir. Hardal tohumu ise öğütülerek yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Ayrıca tohumların yağları sabun yapımında ve sağlık alanında tedavi edici olarak da kullanılır.