Haşhaşlı Bükme Çörek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Limonlu Yaz Tatlısı

T

Starbucks Misto Cookie

<
T

theking

Haşhaşlı Bükme Çörek Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
7,5 su bardağı un
1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
İç Harcı İçin
250 gram haşhaş ezmesi
2 kaşık şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bezelerin Ortası İçin
150 gram teremyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Haşhaşlı Bükme Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık süt, yaş maya, ılık su, şeker eriyene kadar bekletilir. Akabinde yumurta, sıvıyağ ve konulur. 1 saat mayalandıktan sonra, hamur 7 kesime ayrılıp bezesi alınır.
Servis tabağı büyüklüğünde açılır, ortasına birinci evvel erittiğimiz margarin ve sıvı yağ karışımı, sonra, haşhaş ezmesi, şeker ve sıvı yağ karışımı sürülür.
7 kat olana kadar devam edilir. Hamur her katta biraz daha büyütülür. En sona geldiğimizde dikdörtgen formuna getirilir ( Oklava kullanarak açabilirsiniz )
Uzunlamasına dilimleyip ikiye katlanır, burma formuna getirilir. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişirilir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
 
T

Limonlu Yaz Tatlısı

T

Starbucks Misto Cookie

Geri
Üst Alt