Son Konular

Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
150 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 buçuk 3 su bardağı un (azar azar ekleyin fark edebilir yumuşak bir hamur olucak)
Bulamak için:
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı haşhaş
Şerbet için:
1 buçuk su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı su
Minik bir kesim limon
Üzeri için:
Antep fıstığı kullandım

Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım materyalleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak şekerini eritelim, kaynamaya başlayınca altını kısalım 5 dk kısık ateşte kaynadıktan ocaktan alalım soğusun.
Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım.
Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
Hazırladığımız hamurdan ufak kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım.
Heryerini süte batırıp tercihen irmik yahut haşhaşa bulayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
180 derece çok hoş ısınmış fırında denetimli pişirelim altı kızarıp üzeri renk almalı buna dikkat edelim.
Fırından aldıktan sonra daha ufak bir tepsiye aktarıp şerbetini yavaş yavaş her tatlının üzerine gelecek formda gezdirelim .
Tepside birikeni daima olarak kaşıkla üzerlerine gezdirip daha çabuk çekmesini sağlayalım .
Biraz dinlendirip dilerseniz üzerini antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
İlk tepsiye şerbetin yarısını kullandım belirttiğim üzere şerbetleyin birden dökmeyin üzerine kaşıkla yedirin ki şerbeti fazla gelip dağılmasın hemde içine hoş çeksin.

Afiyet olsun

Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Tam Ölçülü Pastane Usulü Supangle Tarifi (Videolu)

S

Kuru Patlıcan Ve Salatalık Dolması

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram margarin Yarım çay bardağı şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı irmik Un (yaklaşık 2 su bardağı) Üzeri için; Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için) Fındık Şerbeti için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
haşhaşlı ıslak kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 130 gram oda sıcaklığında tereyağı (Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz) 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2.5 yemek kaşığı irmik 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Süt Şerbetli Limon Aromalı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı un 1 tane limon kabuğu rendesi 1 tane kabartma tozu Şerbeti için; 1 buçuk su bardağı toz şeker 3 buçuk su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Pratik Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 kabartma tozu 1 paket vanilya Portakal ve limon kabuğu rendesi Aldığı kadar un Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağından biraz az şeker Pratik Şerbetli Tatlı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Cevizli Kadayıf Lokması (Sütlü Şerbetli) Tanımı İçin Malzemeler ️Şerbeti için; 200 ml bardak ölçüsü 4,5 su bardağı süt 3,5 su bardağı şeker Diğer gereçler; 500 gram kadayıf 1 paket baklava yufkası(3 tane arttı) 1 kase çekilmiş ceviz 125 gram tereyağ 1 küçük çay bardağı sıvı yağ Üzerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.633
  3. Kullanıcılar

    1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt