Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Alman Pastası

T

Cevizli Burma Kadayıf

<
T

theking

Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için
250 gram kıyma
4-5 tane kuru soğan
Nane
Pul biber
Karabiber
Kekik
Toz biber
Hamuru için
2 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
Aldığı kadar un

Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız da başlayalım 250 gram kıymayı tavamıza alalım.
Margarin yahut tereyağı 2 3 kaşık koyalım.
4-5 tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp içine koyalım birlikte pişirelim.
Sonra baharatlarımızı koyalım toz biber pul biber karabiber nane hepsinden damak tadınıza nazaran koyabilirsiniz.
Piştikten sonra altını kapatıp soğuk bir yere alalım.
Hamuru için; 2 su bardağı irmiğe 1,5 yahut 2 su bardağı sıcak su koyalım 5-10 dakika bekleyelim.
İrmik soğuduktan sonra içine 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı salça tuz koyup un ekleyelim.
Unu aldığı kadar koyacağız ele yapışmayan sert bir hamur elde edelim hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
Bezeleri elimizde açıp soğuyan iç harcımız dan bir kaşık koyu ağzını kapatalım.
Ben zikzak yaparak kapattım ancak siz yuvarlak halde de kapatabilirsiniz kıymetli olan püf noktası hiçbir yerin açık açık kalmaması ve iç harcımız soğuk olmalı ki kapattığımızda rahat kapatalım.
Sonra tencereye suyumuzu koyalım suyun içine birkaç damla limon ve tuz atalım su kaynayıp fokurdadıktan sonra yaptığımız köfteleri birazını içine atalım.
Tekrar kaynayıp fokurdadıktan sonra kalan köfteleri içine koyalım oyunca 15-20 dakika boyunca suda haşlayalım.
Bir yahut iki kere tahta kaşık tahta kaşık yardımıyla dikkatli bir formda karıştıralım.
Arzu ederseniz tavamıza yağı salçamızı koyup kızartalım.
İçli köftelerin suyundan birkaç kaşık alıp içine koyalım ve ocağımızı kapatalım şimdiden afiyet olsun.
Haşlama İçli Köfte (Az malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Alman Pastası

T

Cevizli Burma Kadayıf

Geri
Üst Alt