Modoratör
Efsanevi Üye
Haşlama patates nasıl yapılır?
Patateslerin üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyin. Daha hızlı haşlanması için, suyun içerisine bir tutam tuz serpiştirin. Patatesleri orta ateşte haşlamaya bırakın. 30 dakika sonra çatalı patateslere batırın ve kolayca girip girmediğine bakın.
Patates kızartmasına ne kadar tuz?
Altın Gibi Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapılışı ( Pratik Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım, ince bir küçük parmak şeklinde doğrayalım, genişçe bir süzgece koyalım. Üzerlerine 2 çorba kaşığı tuz serpelim, elimizle iyice harmanlayalım.
Patates yemeğine tuz ne zaman atılır?
Patates yemeğine tuz ne zaman atılır?
Pişerken nişastasını yemeğe salmaması ve daha lezzetli olması adına kesilen patatesler, soğuk suda 15-20 dakika kadar biraz tuz atılarak bekletilmelidir. Yemek yapılacağı zaman ise suyu süzülerek patatesler kullanıma hazır hâle getirilmiş olur.
Patates ne zaman ekilir ne zaman hasat edilir?
Patates ne zaman ekilir ne zaman hasat edilir?
Patates, ilkbaharda toprak ısısı 8-10°C yi bulduğu ve geç donların sona erdiği zaman dikilir. Bölgemizde dikim zamanı Şubat-Mart aylarıdır. Dikim mesafeleri yetiştiricilik sistemine göre değişir. Patates üretiminde dikimde sıra arası 70-75 cm, sıra üzeri 20-40 cm' dir.
Patates haşlama suyu sıcak mı soğuk mu?
Patateslerin üzerine sıcak su döktüğünüz takdirde haşlanma süresini de azaltmış olursunuz. Soğuk suyla haşlanan patatesler daha uzun süre ocakta kalır.
Patates pişerken dağılmaması için ne yapmalı?
Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz. Tuzu zaten patates haşlarken mutlaka ilave ediyorsunuz biliyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patateslerinizin bütün bir şekilde kalarak haşlanmasını da sağlayabilirsiniz.
Haşlanmış patates dolapta ne kadar dayanır?
Haşlanmış patates dolapta ne kadar dayanır?
Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.