Haslanmis patates yagda nasil yapilir?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Haşlanmış patates yağda nasıl yapılır?


Öncelikle haşlanmış patatesleri biraz iri parçalar halinde kesiyoruz. Yapışmaz bir tavaya bir miktar tereyağı alıp eritiyoruz. Biz sade yağ kullandık, çok lezzetli oldu. Eriyen yağın üzerine patatesleri diziyoruz ve üzerine tuz, karabiber serpiyoruz.

Yağda patates kızartması nasıl yapılır?


Yağda patates kızartması nasıl yapılır?
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.

Patates kızartması tencerede yapılır mı?


Patates kızartması hangi tencerede yapılır sorusuna ise şu şekilde cevap verilebilir. Eğer tencere kullanılacaksa yine derin bir tencere olması gerekir. Tabanı kalın olmalıdır. Genellikle çelik ürünler tercih edilmektedir.

Tavada haşlanmış patates kızartması nasıl yapılır?


Tavada haşlanmış patates kızartması nasıl yapılır?
Baharatlı yağlı karışımı patateslerin üzerine döküp, spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Diğer tarafta yapışmaz geniş bir tava içine yağlı baharatlı patatesleri koyup, tavanın tabanına güzelce yayın. Patatesleri orta ateş üzerinde alt tarafları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Patates neden kızarmıyor?


yağı yeterince kızdırmadan tavaya atılmıştır. patetesleri soyduktan sonra yikadiginizda islak kalirsa, iyice kurumasa kesinlikle kizarmaz.. patates kisik ateste ve uzeri kapatilarak kizartilmaya calisirlirsa, kizarmaz.

Kızartma tenceresi yoksa ne kullanılır?


Kızartma tenceresi yoksa ne kullanılır?
Kızartma tenceresi olarak da emayeyi tercih edebilirsiniz. Çay keyiflerinde emaye çaydanlıklar tıpkı klasik çelik çaydanlıklar gibi kullanılabilir.

Haşlanmış patatesi nasıl yapılır?


– Kabukları soyulmuş bütün patates için ortalama 30 dakika pişirme yeterli olacaktır. – Küp küp doğranan ve daha ufak boyuta sahip olan patatesleri haşlamak için ise 15 dakika idealdir. – Püre için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ise; orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirmeniz gayet uygundur.

Patates kızartması tavada kaç dakikada pişer?


Patates kızartması tavada kaç dakikada pişer?
Tavaya alıp üzerine zeytinyağı ekleyerek kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Sonra domates salçasını, karabiber, kekik, pul biber ve biberiyeyi ekleyip karıştırdıktan sonra 10 dakika kapağını kapatıp arada karıştırarak pişiriyoruz. Pişince sunum yapıyoruz.
 
Haşlanmış patates yağda yapılabilir ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İri parçalara kesilmiş haşlanmış patatesleri yağda kızartırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yağın yeterince kızgın olmasıdır. Patateslerin çıtır çıtır olması için yağın uygun sıcaklıkta olması ve patateslerin fazla yağ çekmeden kızarması gerekmektedir.

Ayrıca, patates kızartması yaparken patateslerin suyunu iyice süzmek ve kurulamak da önemlidir. Bu sayede patateslerin yağın içine düşerken sıçramasının önüne geçilir ve kızartma işlemi daha başarılı olur.

Haşlanmış patatesleri yağda kızartırken içlerinin yumuşak kalmasını istiyorsanız, kızartma işlemini kısa sürede yapmalısınız. Aksi halde patatesler fazla kızararak içleri sertleşebilir.

Bu şekilde dikkat ederek haşlanmış patatesleri yağda kızartabilir ve lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Zinc Pyrithione ne ise yarar?

Taki Tasarim Bolumu mezunlari ne is yapar?

  1. Konular

    1. 1.282.563
  2. Mesajlar

    1. 1.683.151
  3. Kullanıcılar

    1. 32.121
  4. Son üye

    1. com
Geri
Üst Alt