Modoratör
Efsanevi Üye
Hastanede hangi bölümler var?
Tıbbi Bölümler
- Acil Servis.
- Akciğer ve Solunum Laboratuvarı
- Ameliyathaneler.
- Anestezi ve Reanimasyon.
- Anjiyografi.
- Ağız ve Diş Sağlığı
Bir hastanede kurulan komiteler nelerdir?
Hastane Komiteleri ve Görevleri
- Çalışan Güvenliği Komitesi.
- Eğitim Komitesi.
- Enfeksiyon Kontrol Komitesi.
- Kan Transfüzyon Kontrol Komitesi.
- Tesis Güvenliği Komitesi.
Hastane personeli ne iş yapar?
Hastane personeli ne iş yapar?
Hekime gerektiği zamanlarda, hasta muayenesinde yardımcı olmak. İlk yardım hizmetlerinin organizasyonunda ilgili hekimle çalışmak, Görevlerini yerine getirirken saygınlığını korumak, Gerekli durumlarda yetkili kişiler olay yerine gelene kadar almış olduğu eğitim doğrultusunda ilk yardım hizmetleri vermek.
Başhekimi kim atar?
Başhekimi kim atar?
Başhekim olmak için ilk olarak üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren tıp bölümünden mezun olmak gerekir. Doktorlar daha sonra uzman hekim olmak için TUS'tan (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı), aldığı puana göre branşını seçer.
Devlet hastanelerinde hangi bölümler var?
Eğitim komitesi kimlerden oluşur?
Temel Tıp Birimleri. Mikrobiyoloji. Biyokimya. Radyoloji. Patoloji.Dahili Tıp Birimleri. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Enfeksiyon Hastalıkları Fizik Tedavi. Kardiyoloji.Cerrahi Tıp Birimleri. Kadın Hastalıkları ve Doğum. Anestezi ve Reaminasyon. Ortopedi ve Travmatoloji. Beyin ve Sinir Cerrahisi.Özel hastanede hangi bölümler var?Bölümlerimiz Tümünü GösterAcil Servis.Anestezi ve Reanimas.Ağız ve Diş SağlığıBeslenme ve Diyet.Beyin ve Sinir Cerra.Biyokimya.Çocuk Sağlığı ve Has.Deri ve Zührevi Hast.Eğitim komitesi kimlerden oluşur?Eğitim Komitesi; Tıbbi, idari ve hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer temsilci, kalite yönetim direktörü, bir hekim, bir hemşire, psikolog, hekim dışı sağlık personelinden en az bir temsilci ve bölüm kalite sorumlularından en az iki temsilciden oluşur.
Özel hastanede hangi bölümler var?
Bölümlerimiz Tümünü Göster
- Acil Servis.
- Anestezi ve Reanimas.
- Ağız ve Diş Sağlığı
- Beslenme ve Diyet.
- Beyin ve Sinir Cerra.
- Biyokimya.
- Çocuk Sağlığı ve Has.
- Deri ve Zührevi Hast.
Eğitim Komitesi; Tıbbi, idari ve hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer temsilci, kalite yönetim direktörü, bir hekim, bir hemşire, psikolog, hekim dışı sağlık personelinden en az bir temsilci ve bölüm kalite sorumlularından en az iki temsilciden oluşur.