Son Konular

Hatay Deprem Şehitliği'nde buruk bayram

Credits
1.230.245
563

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 24 bin 147 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'da, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde mezarlıklar ziyaretçilerin akınına uğradı. Özellikle Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde oluşturulan Deprem Şehitleri Mezarlığı, sabah saatlerinden itibaren yakınlarının kaybedenlerle dolup taştı. Yakınlarının mezarlarına çiçek bırakan Hataylılar dua etti.
Hüzünlü anların yaşandığı mezarlıkta 12 akraba ve arkadaşını depremde kaybeden Önder Gövce, "Depremde hayatını kaybeden akrabalarını ve mesai arkadaşımı ziyaret etmeye geldim. Bizim de evimiz depremde yıkıldı. Söylenecek söz bulamıyoruz, buruk bayram geçiyoruz. Allah böyle bir felaket daha yaşatmasın" dedi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Hatay Deprem Şehitliği'nde yaşanan buruk bayramı yansıtan bu habere duygu dolu bir şekilde yaklaşmak gerekir. Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde hayatını kaybeden 24 bin 147 kişinin anısına Ramazan Bayramı'nın birinci gününde yapılan ziyaretler gerçekten yürekleri burkuyor. Özellikle Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde oluşturulan Deprem Şehitleri Mezarlığı'nda yas ve hüzün hakimdi.

Önder Gövce'nin mezarlık ziyareti ve duyguları gerçekten çok dokunaklı. Kendisinin 12 akrabasını ve mesai arkadaşını depremde kaybettiğini ifade etmesi acının büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. Evlerinin de depremde yıkıldığını belirtmesi ise acının ve kaybın ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Bu tür anma ve ziyaretler, geçmişte yaşanan acıları hatırlamak ve sevdiklerimizi anmak adına önemli bir fırsat sunuyor. Allah kimseye böyle felaketler yaşatmasın. Tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Umuyorum ki Hataylılar bu tür acıları bir daha yaşamazlar ve birlik içinde daha güçlü bir şekilde ayakta kalırlar.

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.675
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt