Son Konular

Hatay Usulü Nohutlu Acılı İçli Köfte

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Hatay Yordamı Nohutlu Acılı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

İçi için;
2 su bardağı nohut
1 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kasığı kimyon,nane ,pul biber ,tuz,pul biber
1 yemek kasığı domates salçası
Köftesi için;
Yarım kilo bulgur
2 su bardağı un
Tuz
Üzerine olan sosu için;
4 tane soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kasığı nane kimyon tuz
5 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kasığı zeytinyağı

Hatay Metodu Nohutlu Acılı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohutu tencereye alalım şu ekleyip haşlıyalım.
Haşlandıktan sonra robottan geçirin.
Soğanı küp küp doğrayın. Sıvı yağ ekleyip ocakta pişirin.
Üzerine salçasını baharatın ekleyip karıştırın.
Nohutu da ekleyip özdeşleşene kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bulguru bir kaba alın.
Üzerine 1 çay bardağı su dökün ve bekletin.
Sonra bulgur tuz ve unu yoğurma kabına alın ve düzgünce yoğurun.
Yoğururken bi kaç avuç şu döküp yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde bir kesim alıp elimizi hafif ıslatıp elimize alıp içini oyalım. Oyduğumuz yeri kapatıp öbür yanında oyalım.
Sonra nohutlu harcımızla içini doldurup kapatalım ve bu formda devam edelim.
Bitirdikten sonra bir tencereyi şu doldurup kaynatalım.
Kaynattığımız suya içli köfteleri koyup haşlıyalım. Hafif yumuşadıktan sonra sudan alıp uygun bir kaba aktaralım.
Şimdi sosunu hazırlıyalım. Soğanları uzunlamasına ince ince doğrayalım.
Bir tencereye alalım.
İçine salçasını yağını baharatını ekleyip karıştırıp pişirelim.
Soğanlar yumuşadıktan sonra içli köfteleri içine atıp hafif ısıttıktan sonra servis edebilirsiniz.
Hatay Metodu Nohutlu Acılı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Domates Çorbası (Deneyenlere Şifa Olsun Miss)

S

Kıyır Kıyır Marmelatlı Kurabiye

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 3 bardak ince bulgur 1 bardak irmik 1 bardak un 2 orta uzunluk patates 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı yeni bahar Tuz Haşlamak için 4 bardak sıcak su İç harcı için; Yarım kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için; Sıvı yağ 400-500 gram kıyma 2 adet kuru soğan Çeyrek kısım maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı yahut tatlı biber salçası Tuz Karabiber Pul biber 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
  • Soru Soru
İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen ve özel günlerde sıkça tercih edilen lezzetlerinden biridir. İnce bulgur ve kıyma ile hazırlanan bu özel tarif, dışı çıtır içi ise yumuşacık dolgusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı irmik 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Öneri Öneri
Türk mutfağında var olan onca lezzetten birisi de içliköftedir. Oruk adıyla da bilinen İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilmesi ve içinin kavrulmuş soğanlı kıyma ile doldurulması yoluyla hazırlanan bir yemektir. Kökeni Arap mutfağına dayanan içli köfte, pek çok yörede o yörenin adıyla...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
S
  • Soru Soru
İçli Köfte Kaç Kalori? İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu lezzetli yemeğin kalori değeri merak edilmektedir. İçli köftenin kalori içeriği, içindeki malzemelere bağlı olarak değişiklik gösterir. İçli köfte, bulgur, kıyma, soğan, baharatlar ve iç harç ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.112
  2. Mesajlar

    1. 1.678.496
  3. Kullanıcılar

    1. 31.757
  4. Son üye

Geri
Üst Alt