haberci
Meraklı Üye

Hatay'ın Arsuz ilçesinde, deprem konutlarında çalışan işçilere moral vermek amacıyla şantiye şefi Aziz Can Üşür, 40 derece sıcaklıkta davul ve zurna eşliğinde sürpriz bir etkinlik düzenledi. Şantiye içerisinde yaşanan bu ilginç olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır hasar bıraktığı Hatay ilinde, Vali Mustafa Masatlı liderliğinde yürütülen çalışmalarla deprem sonrası yıkılan konutların yeniden inşası devam ediyor. Madenli Mahallesi'nde 40 derece sıcaklıkta çalışan işçilere destek olmak isteyen şantiye şefi Aziz Van Üşür, beklenmedik bir sürprizle karşısına çıktı. Davul ve zurna sesleriyle dolu bu anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve yapılan jest takdir topladı.
İşçilere moral ve motivasyon aşılamak amacıyla düzenlenen bu etkinlik hakkında konuşan Aziz Can Üşür, "Emekçilerimizin moralini yükseltmek adına davul ve zurna ekibiyle bu güzel etkinliği gerçekleştirdik. Burada farklı illerden gelen işçilerimiz var. Onların da katılımıyla keyifli bir zaman geçirdik. Deprem sonrası şehrimiz büyük zarar gördü ancak devletimizin ve bizim gayretlerimizle toparlanmaya çalışıyoruz. İşçilerimizin motivasyonunu artırmak adına bu tarz etkinliklerin önemli olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.
Davul sesini duyup aniden oynamaya başladığını belirten inşaat işçisi Orhan Halil ise yaşadığı deneyimi şu sözlerle anlattı: "İş başında çalışırken birdenbire davul sesi duydum. 'Acaba düğün mü var?' diye düşündüm. Ardından gördüm ki Mehmet abi gelmiş, 'Cephede başlayın' dedi. O an, davul sesiyle ritme kapıldık. Gerçekten çok keyifliydi. Depremin zorluklarını yaşadık ama şimdi buraya başka bir heyecanla geliyoruz. Sıcak havaya rağmen moralimiz yerine geldi."
Hatay'da depremzedelere moral olmak adına düzenlenen bu etkinlik, işçiler arasında olumlu bir enerji yaratarak güzel anılara vesile oldu.