haberci
Efsanevi Üye

Hatay'da yaşayan Serkan ve Sıla Kaftanoğlu çifti, aynı okulda el ele sınava girdi ve üniversite hayali için birlikte ter döktü.
Reyhanlı ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan 38 yaşındaki Serkan Kaftanoğlu ve 25 yaşındaki eşi Sıla Kaftanoğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) birlikte hazırlandı ve başvurularını yaptı. Sınav başvuru belgelerini incelediklerinde, aynı okulda yan yana sınıflarda sınava gireceklerini fark ettiler. Serkan, 5. kez gireceği sınavda eşi Sıla'nın ilk deneyimine şahitlik edecek. 5 aylık hamile olan Sıla, anaokulu öğretmeni olma hayalini eşiyle birlikte gerçekleştirmeyi umuyor.
Serkan, "Bu sınav benim için çok önemli çünkü eşimle birlikte olmak benim için değerli" diyor. Serkan, 5. kez gireceği sınavı, eşine destek olmak için önemsiyor. Deprem bölgesinde yaşamaları nedeniyle afet yönetimi ve arama kurtarma alanında eğitim almak isteyen Serkan, eşinin ilk sınav deneyimine tanıklık etmekten heyecan duyuyor. Sınav öncesinde eşine sürpriz yaparak aynı okulda sınav salonlarının komşu olacağını öğrenen Serkan, bu durumun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu dile getiriyor.
Sıla ise, "Eşimle ilk kez sınava gireceğim için heyecanım daha da arttı. Bu benim ilk sınav deneyimim ve çok heyecanlıyım. Aynı okulda sınava gireceğimizi hiç tahmin etmemiştik ama buna şükrediyorum. Anaokulu öğretmenliği benim hedefim ve bu sınav benim için bir adım. Sınav stresine hamilelik stresi de eklenince zaman zaman zorlanıyorum ama eşimle birlikte çalışarak birlikte başaracağımıza inanıyorum" diyor.