Modoratör
Efsanevi Üye
Hatim başkası yapabilir mi?
Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar kişiye yaptığınız hatmi hediye edebilirsiniz.
Mukabele gözle takip edilir mi?
Televizyon veya cd'den okunan bir mukabeleyi takip etmek veya dinlemek sevaptır. Ancak bu durumda kişi okunan mukabeleyi sadece dinlemekle yetinirse hatim sevabı alır. Hatim yapmış olmak için Kur'an'ın bizzat tilavet edilmesi/okunması gerekir. Hatim Duası Nedir?
Hatim yarım kalırsa ne olur Diyanet?
Hatim yarım kalırsa ne olur Diyanet?
Yarım kalan hatime devam edilmesinde dinen hiçbir sakınca yoktur. Kişiler istediği zaman yarım bıraktığı hatime devam etme imkânına sahiptir.
Kuran hatim ettikten sonra ne yapılır?
Kuran hatim ettikten sonra ne yapılır?
Kur'an-ı Kerim'i hatim ettikten sonra ve duaların kabul olma şartlarını da gerçekleştirdikten sonra, hatim duasına şu cümlelerle başlamak uygun görülür. Sadekallâhü'l-'azîm ve belleğa Rasûlühü'l-Kerîm. Ve nahnü 'alâ zâlike mineş-şâhidîn. Rabbenâ âmennâ bimâ enzelte vet-teba'ner-Rasûle fektübnâ meaş-şâhidîn.
Hatim eden kişiye ne denir?
Kur'an'ı ezberleyen kişiye hafız denir. Ramazan ayında hatim indirmek, camide imamı takip ederek hatim indirilir. Buna mukabele adı verilir. Hafızların hatiminden sonra camide hatim duası okunur.
Hatim için alınan Cüze nasıl niyet edilir?
Allah'ım, Kur'an'la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur'an'la kuvvetleştir. Okumasını emrin üzerine rızıklandır, gece ve gündüz Kur'an okumamı nasip et ve beni Resulü Ekrem ile ve O'nun en seçkin âl ve ashabıyla birleştir."
Mukabele nereden takip edilir?
Mukabele nereden takip edilir?
Mukabele takip etmek isteyenler Mukabele'nin tüm cüzlerini izle7.com'da izleyebilir, dinleyebilir ve takip edebilirler. Kabe İmamı ve aynı zamanda matematik profesörü de olan dünyaca ünlü imam Mahir El Muaykili (Mahir Al Mu'ayqali)'nin seslendirdiği Mukabele Ramazan ayı boyunca her gün saat 05:15'te Kanal 7'de.
Adetliyken kuran dinleyerek hatim olur mu?
Adetliyken kuran dinleyerek hatim olur mu?
Adetli kadınlar Kur'anı Kerim'i okuyamazlar ancak regli olan kadınların mukabele, kuran dinlemelerinde mahsur yoktur.
Toplu hatim olur mu?
Hatim dağıtılması olayı vardır. Buna göre Kur'an-ı Kerim'in her bir cüzü farklı kişilere verilir. Bu şekilde cüzleri okuduktan sonra hatim indirilmiş olunur. Özellikle toplu hatim tilaveti Ramazan ayında daha fazla yapılmaktadır.
Hatim bittikten sonra tilavet secdesi nasıl yapılır?
Tilavet secdesi yapacak kişi, ellerini kaldırmadan doğrudan doğruya 'Allahu ekber' diyerek bir kere secdeye gidip üç defa "Sübhane Rabbiye'l-alâ" dedikten sonra yine 'Allahu ekber' diyerek secdeden kalkar. Böylece tilavet secdesi tamamlanmış olur. Yani tilavet secdesinden sonra teşehhüt miktarı oturmak ve selam yoktur.
14 tane tilavet secdesi nasıl yapılır?
14 tane tilavet secdesi nasıl yapılır?
Tilavet secdesi şöyle yapılır: Tilavet secdesi niyeti ile, eller kaldırılmaksızın "Allahü Ekber" denilerek secdeye varılır. Üç kere "Sübhane Rabbiye'l-ala" veya bir kere: "Sübhane Rabbena in kâne vadü Rabbina lemef'ulâ" denilir. Ondan sonra "Allahü Ekber" denilerek kalkılır.
Hatime başlarken ne diye niyet edilir?
Hatime başlarken ne diye niyet edilir?
Kur'an'ı baştan sona okuyan kimseye ne denir?
Hatim, Kur'an'a bakarak veya ezberden baştan sona okunmasıdır. Anlamını bilmese bile İslam dünyasında Kuran'ı küçük yaşta ezberlemek bir peygamber tavsiyesidir. Kur'an'ı ezberleyen kişiye hafız denir.
Hatim başlarken nasıl başlanır?
"Allah'ım, inzal ve nazil kıldığın Kur'an hakkı için, Allah'ım! Kur'an'a karşı rağbetimi arttır, gözlerime Kur'an'ı ışık yap, göğsüme Kur'an'ı şifa yap. Allah'ım, Kur'an'la dilimi zinetlendir, yüzümü güzelleştir ve vücudumu da Kur'an'la kuvvetleştir.
Yıllık hatim nasıl okunur?
Yıllık hatim nasıl okunur?
Hatim yapmak için Kur'an-ı Kerim'i baştan sona kadar okumanız yeterli olacaktır. Allah katında yapılan en makbul olan ibadetlerden bir tanesi hatim olarak bilinmektedir. Hatmi dilerseniz tek başınıza dilerseniz de cüzleri ayırarak da birden fazla kişi yapabilirsiniz.