Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yazı şekli nasıl değiştirilir? Sorusu, birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Yazı şeklini değiştirmek için bazı yöntemler vardır. İlk olarak, yazılım programları kullanılabilir. Bu programlar, yazının şeklini istediğiniz gibi değiştirmenizi sağlar. Ayrıca, font ve boyut seçenekleriyle de...
Bilimsel makalenin bölümleri nelerdir kısaca?
Bilimsel makaleler; başlık, özet, giriş, yöntem, bulgular, sonuç ve tartışma, kaynakça bölümlerinden oluşur. Metnin özelliğine göre bu bölümlerden bazıları bulunmayabilir veya başlıkla belirtilmeyebilir. Özellikle edebî makalelerde ” özet, giriş...
Firma tanıtım yazısı nasıl olmalı?
Kurumsal firma tanıtım yazısı genellikle firmanın internet sitesinde yer almak üzere hazırlanır. Bu yazı, firmanın sektörünü ve faaliyetlerini net olarak ifade etmelidir. Kısaca kısa ve uzun vadeli hedeflerinden vizyon ve misyon kısımlarından bahsedilebilir...
Tevriye nedir ve örnekleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için bu yazı idealdir. Tevriye, bir metnin anlamını değiştirmeden farklı bir şekilde ifade etmek anlamına gelir. Örneğin, “suyu getir” cümlesi “getir suyu” şeklinde tevriye edilebilir. Bu teknik, dilin esnekliğini ve...
Öğretmen sevgisi ile ilgili söz, şiir ve yazı var mı?
CANIM ÖĞRETMENİM
Bilmezdim okuttun dönmez dilimi,
Yazar eyledin sen tutmaz elimi
Bize mi adadın öğretmenim kendini,
Canım öğretmenim ilimden bir gömleksin.
Koruyup gözetip sakındın gözünde,
İçime sevgi dolduran gülen yüzünde,
Yıkılmaz bir...