- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Havai hatların yararları ve sakıncaları nelerdir?
Havai hat ile iletim, yer altı kabloları ile iletime göre ekonomik açıdan avantajlıdır. Bununla birlikte rüzgâr, yağmur, şimşek, yıldırım gibi doğa olaylarının havai hatla iletime olumsuz etkileri vardır.Enerji Nakil Hattı Projesi Nedir?
Enerji Nakil Hattı Projesi Nedir?Enerji Nakil Hattı projesi mevcut ve yeni tesislerde Enerji Nakil Hatları için çizilen projelerdir. Mevcut sistemlerde çok eski tesislerde proje olmayabilir. Burada mevcut trafolara, direklere, jeneratörlere göre proje çizdirilmesi gerekmektedir.
Türkiyede kaç adet buz yükü bölgesi var?
Ülkemiz buz yükü bakımından 4 ayrı bölgeye ayrılmıştır. Birinci bölgede buzun oluşmadığı kabul edilmiştir. Bu 4 bölge dışında 5.bölge de bulunmakta olup, "özel bölge" olarak adlandırılmaktadır. Ancak Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri yönetmeliği incelendiğinde iletim hatlarının 5.Havai hatlarda neden alüminyum kullanılır?
Havai hatlarda neden alüminyum kullanılır?Soğuk çekme işlemi sırasında bakır iletkenin çekme dayanımı önemli ölçüde artmasına rağmen, iletkenliğinde çok az azalma meydana gelmektedir. Öte yandan bakır hem pahalı hem de ağır bir iletkendir. Bu nedenle günümüzde havai hatlarda bakır iletkenler yerine daha ucuz ve hafif olan alüminyum iletkenler kullanılmaktadır.
KÖK Enerji Nakil Hattı nedir?
Enerji nakil hatları; güç transformatörlerinin bulunduğu trafo merkezlerinden alınan elektrik enerjisinin tüketicinin kullandığı dağıtım transformatörlerine kadar iletilmesini sağlayan hatlardır.Buz yükü bölgesi nedir?
Buz yükü bölgesi nedir?Buz yükü genellikle -8 derece ile +2 derece arasında meydana gelir. Yönetmeliğe göre buz -5 derecede oluşur ve buna göre hesaplamalar yapılır.