Havuçlu Domatesli Pilav

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Havuçlu Domatesli Pilav Tanımı İçin Materyaller
Yağ
2 adet orta uzunluk havuç
2 adet büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet tavuk suyu bulyon
2.5 su bardağı pilavlık pirinç
Su
Tuz
Yenibahar, köfte baharatı, köri (isteğe bağlı lakin katiyen bunları da ekleyin)

Havuçlu Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yağı tencereye ekleyelim. (ne kadar çok yağ çeşidi eklerseniz o kadar hoş olur. ).
Küçük küçük doğramış olduğumuz havuçları ve kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri ekleyelim.
Domatesler pişene kadar pişirelim. Havuçlar sert kalacaktır.
Domatesin suyu gidince az bir şey su ekleyip bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim. (dolu olmasın).
Uygunca oturunca 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyelim ve hepsi birbirine geçsin.
Tavuk bulyonu ekleyelim, eritelim.
Yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyelim. Biraz kavuralım. Güzelce iç içe geçsin.
Üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyelim, tuzunu ve baharatlarını da ekleyip karıştıralım. Kapağını kapatıp suyunu çekince ocağı kapatalım.
Afiyet olsun! )

Havuçlu Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Haşhaşlı Poğaca

T

Tava Böreği

  1. Konular

    1. 1.282.210
  2. Mesajlar

    1. 1.681.979
  3. Kullanıcılar

    1. 32.012
  4. Son üye

Geri
Üst Alt