- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.607
- Meslek
- Webmaster
Hayvanların zarar görmemesi için ne yapmalıyız?
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü: Sessiz Dostlarımızı Korumak İçin Neler Yapabiliriz?
Sokak hayvanları korumak için neler yapmalıyız?
Sokak Hayvanları İçin Neler Yapabilirsiniz?
- Sabit Su İstasyonları Oluşturmak.
- Yemek Artıklarını Mama Olarak Değerlendirmek.
- Soğuk/Aşırı Sıcak Günler İçin Barınaklar Yapmak.
- Civardaki Hayvanlardan Haberdar Olmak.
- Belediye Veterinerleri ile İletişimde Kalmak.
- Pire Tasması Takmak.
- Kış Aylarında Araçların Kaputuna Vurmak.
Insanlar neden hayvanlara eziyet ediyor?
Böyle bir durumda kişi kontrol duygusunu ya da güç bende düşüncesini tatmin etmek ister. O doyumu zayıf kişilere, hayvanlara ve doğaya karşı şiddet kullanarak yakalar. Bu durum genellikle içindeki gücü yatıştıramadığı ve karşılık bulamadığında ortaya çıkar.
Yaşadığımız çevrede bitki ve hayvanların olması size neler hissettiriyor?
Yaşadığınız çevrede bitki ve hayvanların olması beni mutlu ve huzurlu hissettiriyor. Bu dünyayı birlikte paylaştığımız ve yaşadığımız aklıma geliyor. Ben onları çok seviyorum. Her şey bir düzen içerisinde ve bu düzen içindeki bir canlı varlık görevini yerine getirmezse düzen alt üst olur.
Dinler, [tooltip text="hayvanlara" gravity="nw"]Hayvanlara nasıl davranmalıyız?[/tooltip]iyi davranılmasını, onlara zarar verilmemesini ister. Gereksiz yere hayvanları öldürmeyi, zevk için avlanmayı yasaklar. Hayvanların suyunun, yeminin zamanında ve yeteri kadar verilmesini öğütler.
Hayvana cinsel istismar nedir?
Hayvanın cinsel istismarı, bir hayvanın insan/lar tarafından cinsellik içeren eylem yoluyla veya cinselliğine müdahale edilerek suistimal edilmesi ve sömürülmesi.
Çevremizdeki canlılara karşı nasıl davranmalıyız?
Çevremizdeki canlılardan olan sokak hayvanlarına elimizden geldiğince su ve yemek vermeliyiz. Onlar için oluşturabiliyorsak çevremizde bir yaşam alanı meydana getirmeliyiz. Barınaklardaki hayvanları ziyaret ederek hem onlara yemek ve su götürmeli hem de onları severek moral desteği vermeliyiz.
Sokakta nasıl davranmamız gerekir?
Sokakta Uymamız Gereken Kurallar