Son Konular

Hazır Erişte Pilavı Nasıl Pişirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Hazır erişte pilavı nasıl pişirilir? Hazır erişte pilavı pişirmek için öncelikle tencereye yağı ekleyin. Soğanları doğrayıp yağda kavurun. Üzerine eriste ekleyin ve karıştırın. Daha sonra suyu ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çektiğinde ocağı kısın ve pilavı demlenmeye bırakın. Hazır erişte pilavınız servise hazır!
İçindekiler

Hazır erişte pilavı nasıl pişirilir? Erişte pilavı yapmak oldukça basit ve pratik bir tariftir. İşte hazır erişte pilavı nasıl pişirilir, adım adım anlatımı:
Malzemeler:
2 su bardağı hazır erişte
2 su bardağı su
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Adım 1: İlk olarak tencereye sıvı yağı ekleyin ve ocağın üzerinde ısıtın.
Adım 2: Isınan yağa hazır erişteleri ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Eriştelerin rengi dönene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
Adım 3: Erişteler hafifçe kavrulduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Adım 4: Erişte pilavınızı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilavın üzerine bir havlu veya kağıt havlu koyarak tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
Adım 5: Demlenen pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. Üzerine isteğe bağlı olarak tereyağı veya sıcak bir yemek ile servis edebilirsiniz.
Not: Hazır erişte pilavı tarifi, kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Pilavın su miktarını isteğinize göre ayarlayabilir ve baharatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca pilava isterseniz tavuk suyu da ekleyebilirsiniz.
İşte hazır erişte pilavı nasıl pişirilir, bu şekilde pratik bir şekilde lezzetli bir erişte pilavı yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Erişte pilavı yapmak için pilav tenceresinde soğan ve salçayı kavurun.
Tencereye suyu ve erişteyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
Pilavın suyunu çekip erişte yumuşayana kadar pişirin.
Pişen pilavın üzerine tereyağı ekleyerek karıştırın ve servis yapın.
Pilavın üzerini süslemek için maydanoz veya pul biber kullanabilirsiniz.

Erişte pilavı yapmak için pilav tenceresinde soğan ve salçayı kavurun.
Tencereye suyu ve erişteyi ekleyerek kaynamaya bırakın.
Pilavın suyunu çekip erişte yumuşayana kadar pişirin.
Pişen pilavın üzerine tereyağı ekleyerek karıştırın ve servis yapın.
Pilavın üzerini süslemek için maydanoz veya pul biber kullanabilirsiniz.

S

Yks Başvuru Tarihi Ne Zaman?

S

Sucuktan Hangi Yemekler Yapılır?

1. Konular

1. 1.280.299
  2. Mesajlar

1. 1.676.497
  3. Kullanıcılar

1. 31.538
  4. Son üye

Geri