Modoratör
Yeni Üye
Hazır yemekler nelerdir?
Hazır gıda paket ile satılan ürünlerdir. Bu gıdalar; şeker ve şekerlemeler meyve suları, boyalı gazlı içecekler, cipsler, bisküvi, makarna ve erişte gibi tahıl ürünleri sınıfında aklınıza gelebilecek her türlü ambalajlı gıdalara örnek olarak verebiliriz.
Haşlanmış bulgur dondurucuda saklanır mı?
Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir.
Hazır ne yesek?
Hazır ne yesek?
"Bugün Ne Yesem" Sorusunu Tarihe Karıştıracak 15 Nefis ve Farklı Yemek Tarifi
- Nohutlu Soğuk Çorba Tarifi.
- Yufkalı Kolay Tepsi Mantısı Tarifi.
- Karnı Dilik Tarifi.
- Fırında Sebze Dizmesi Tarifi.
- Tepside Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi.
- Zeytinyağlı Kabak Tarifi.
- Sütlü Makarna Tarifi.
- Fırında Sebzeli Mücver Tarifi.
Derin dondurucuya hangi yemekler konur?
Derin dondurucuya hangi yemekler konur?
Popüler Dondurulmuş Yemekler
- Derin Dondurucuda Köfte (videolu)
- Dondurucuda Kışlık Taze Fasulye.
- Dondurucuda Kışlık Bamya (videolu)
- Dondurulmuş Top Köfte Tarifi.
- Banyolu Buzluk Böreği Tarifi (Çıtır Çıtır Börek Severlere)
- Patatesli Peynirli Buzluk Böreği.
- Derin Dondurucu İçin Kadınbudu Köfte (Tam Ölçü)
Pişmiş bulgur nasıl saklanır?
Bakliyat Buzdolabında Saklanır mı?
- Kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur, pirinç, bakla gibi baklagiller mutfakla en sık pişen gıdalardır.
- Bakliyatı açtıktan sonra cam kavanoz veya bez torbalara aktararak buzdolabında saklanabilmektedir.
- Bakliyat tüketimi sağlık açısından çok önemlidir.
Yoğurtlu bulgur köftesi buzlukta nasıl saklanır?
Un serpilmiş tepsiye köfteler yuvarlanır. Buzluğa sığan bir tepsiye köfteler birbirine değmeyecek şekilde konulur ve dondurulur. 1 saat bekletilir iyice donar ve o şekilde buzluk poşetlerine konulur.
Bu gün ne yesem?
Bu gün ne yesem?
Hazır konserve yemek nasıl yapılır?
Hazır konserve yemek nasıl yapılır?
Malzemeleri sıcak su içerisine koyarak 10 dk kadar bekletin. Tencereye zeytinyağını alın ve küçük küçük doğramış olduğunuz soğanı kavurun. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin, konserve malzemenin suyunu süzerek ekleyin. Yemeği baharatlarını ve yeteri kadar sıcak suyunu ekleyip pişmeye bırakın.